Ga naar de inhoud

Frittata met groene groenten

Frittata met groene groenten. Lekkere snelle maaltijd waarbij je lekker kunt variëren. Neem de groenten die in het seizoen zijn. Serveer eventueel met brood.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Frittata met groene groenten

Frittata met groene groenten txt

Het is officieel lente! De dagen worden langer en de winterjas kan uit. En als je ook nog lente op je bord wilt dan moet je gaan voor deze overheerlijke frittata met groene groenten. De zon begint spontaan te schijnen als je bordje met deze frittata voor je staat.

De frittata is warm heerlijk om te eten, maar ook koud is het een topper. Je kunt dit dus ook meenemen naar een picknick in het park met vrienden. Ik kon het niet laten om als topping een beetje geitenkaas te gebruiken (ik ben een geitenkaas addict op dit moment geloof ik) maar als je daar niet van houdt kun je ook gaan voor bijvoorbeeld feta of mozzarella, of het gewoon weg laten. Wat je doet maakt me niet uit, maar maak deze lekkere frittata. Just do it.

Frittata met groene groenten 01

Frittata met groene groenten 03

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frittata met groene groenten

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de peultjes desgewenst even voor. Snijd de lente ui in ringetjes en de knoflook fijn. Fruit de knoflook en lente ui aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de erwtjes en peulen erbij en bak dit even kort mee.
2
Stap 2
Meng in een kommetje de eieren met peper, zout en water. Roer de groenten hierdoor zodat de groenten mooi  worden verdeeld door het eimengsel.
3
Stap 3
Verwarm de oven (op grillstand als dit mogelijk is) voor op 175ºC.
4
Stap 4
Voeg nogmaals een klein beetje olie in de pan en verdeel het ei met groentemengsel over de pan. Zet het vuur niet te hoog zodat de onderkant van de frittata niet aanbrand, bak de frittata ongeveer 5 minuten. Plaats de pan hierna voor ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant ook mooi stolt.
5
Stap 5
Haal de pan uit de oven als de frittata mooi gekleurd is (pas op dat je niet (zoals ik deed) vergeet dat de steel van je pan heet is).
6
Stap 6
Serveer de frittata met rucola en een beetje verkruimelde geitenkaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

3 reacties

Andrea

O lekker, dat is een mooie eenvoudige en snelle maaltijd!

Laat een bericht achter

Miron

Wat toevallig, zit net een koude leftover te eten van het andere frittata recept op je blog! Superlekker :) ga zo door!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wow, zeker toevallig! Nu moet je deze de volgende keer maken ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op