Gado gado met tempeh
Bewaren
Er is een gerecht dat ik altijd bestel als ik het ergens op de kaart zie staan. Dat is hetzelfde gerecht dat ik meerdere keren per jaar maak (en dat doe ik niet zo vaak met recepten). Dat gerecht is gado gado. Dit van oorsprong Indonesische gerecht is namelijk heel erg divers, altijd anders samen te stellen en het bevat een saus op basis van pinda(kaas) die ik echt superlekker vind.
Gado gado met tempeh
Deze gado gado maakt ik met tempeh. Tempeh is een blok samengeperste, gefermenteerde sojabonen. Dat klinkt wellicht niet zo lekker, maar het mooie van tempeh is juist dat je er makkelijk allerlei smaken aan kunt geven. Dat heb ik hier dus gedaan. Ik marineerde de tempeh in ketjap, sambal, knoflook en gember. Daardoor worden de blokjes tempeh lekker kruidig.
Gado gado kun je zelf samenstellen met restjes overgebleven groenten. Ideaal dus om restjes mee op te maken en om lekker mee te variëren. Scroll snel naar beneden voor mijn versie van dit lekkere gerecht.
Ingrediënten
Voor de satésaus
Voor de tempeh
Groenten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gado gado met tempeh
Stap 1
Maak als eerste de satésaus. Doe hiervoor de sjalot, de knoflook en de gember in een steelpannetje met daarin een klein beetje (olijf)olie. Bak op zacht vuur totdat de sjalot glazig is.Stap 2
Voeg dan de pindakaas, de ketjap manis, de sambal oelek, de kokosmelk en het limoensap toe en laat op zacht vuur een minuut of 10 pruttelen.Stap 3
Snijd de tempeh in stukjes van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed. Bak ze vervolgens licht krokant in een koekenpan met een beetje olijfolie. Haal ze dan uit de pan.Stap 4
Meng de tempehblokjes vervolgens met de ingrediënten voor de marinade.Stap 5
Serveer de tempehblokjes en de satesaus met een mix van groenten die je lekker vindt. Bijvoorbeeld 400 gram gekookte aardappels, 200 gram sperzieboontjes, 1 komkommer in stukjes gesneden, 100 gram taugé en 100 gram radijsjes. Lekker met 1 hardgekookt ei per persoon.Ingrediënten
Voor de satésaus
Voor de tempeh
Groenten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gado gado met tempeh
Stap 1
Maak als eerste de satésaus. Doe hiervoor de sjalot, de knoflook en de gember in een steelpannetje met daarin een klein beetje (olijf)olie. Bak op zacht vuur totdat de sjalot glazig is.Stap 2
Voeg dan de pindakaas, de ketjap manis, de sambal oelek, de kokosmelk en het limoensap toe en laat op zacht vuur een minuut of 10 pruttelen.Stap 3
Snijd de tempeh in stukjes van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed. Bak ze vervolgens licht krokant in een koekenpan met een beetje olijfolie. Haal ze dan uit de pan.Stap 4
Meng de tempehblokjes vervolgens met de ingrediënten voor de marinade.Stap 5
Serveer de tempehblokjes en de satesaus met een mix van groenten die je lekker vindt. Bijvoorbeeld 400 gram gekookte aardappels, 200 gram sperzieboontjes, 1 komkommer in stukjes gesneden, 100 gram taugé en 100 gram radijsjes. Lekker met 1 hardgekookt ei per persoon.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.