Gebakken gnocchi met paddenstoelen en pestodressing
Bewaren
Het is weer maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd! Italiaans met een twist deze keer. Met gebakken gnocchi met paddenstoelen en een pestodressing. Een hele lekkere combinatie die het ook met deze warmere temperaturen goed doet.
Lekker hoeft absoluut niet moeilijk te zijn, dat bewijst deze heerlijke schotel van gebakken gnocchi en paddenstoelen met pestodressing wel. Een makkie om te maken en toch een feestje op je bord, wat wil je nog meer?
Pasta pesto, maar dan met een twist. De pasta vervangen we in dit geval door de gebakken gnocchi.
Gebakken gnocchi met paddestoelen en pestodressing
Ik ben fan van pesto, maar niet alleen zo. Wist je dat je pesto ook heel goed kunt gebruiken als basis van je dressing? Zo heb je instant smaak aan je dressing en het enige wat je nog hoeft te doen is wat fris, zoals wittewijnazijn of citroensap, toe te voegen en eventueel (zoals hier) wat extra olijfolie. Klaar ben je!
En je hebt meteen een twist aan je bekende salade of, zoals hier, aan een bordje met gnocchi en paddenstoelen. Ik zou zeggen: proberen maar!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de gebakken gnocchi met paddestoelen en pestodressing.
Gnocchi recepten
Wist je dat gnocchi een Italiaanse pastasoort is? Het betekend ‘klont’, in het Nederlands noemen we dat ook wel een knoedel. Gnocchi zijn een soort ovalen balletjes die worden gemaakt van aardappel.
De aardappelen worden gekookt en gepureerd en daarna met meel en zout gekneed tot kleine balletjes. Meestal worden de balletjes gnocchi gekookt, maar je kunt het dus ook bakken zoals we we bij dit recept hebben gedaan.
Heb je na de gebakken gnocchi met paddestoelen en pestodressing trek gekregen in meer receptinspiratie met deze deegballetjes? Dan tippen we je graag deze toppers die je ook hier op de website vindt:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gebakken gnocchi met paddenstoelen en pestodressing
Stap 1
Snijd de paddenstoelen en champignons kleiner.Stap 2
Verwarm een koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur en bak hierin de paddenstoelen en champignons 10 -15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.Stap 3
Kook in de tussentijd de gnocchi gaar. Giet daarna af en spoel de gnocchi af met koud water.Stap 4
Verwarm dan een grote koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur en bak hierin de gnocchi goudbruin.Stap 5
Maak in de tussentijd de dressing. Meng hiervoor de pesto met de olijfolie en wittewijnazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.Stap 6
Meng de gebakken gnocchi en champignons vervolgens met de dressing. Garneer met verse basilicum en serveer meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gebakken gnocchi met paddenstoelen en pestodressing
Stap 1
Snijd de paddenstoelen en champignons kleiner.Stap 2
Verwarm een koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur en bak hierin de paddenstoelen en champignons 10 -15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.Stap 3
Kook in de tussentijd de gnocchi gaar. Giet daarna af en spoel de gnocchi af met koud water.Stap 4
Verwarm dan een grote koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur en bak hierin de gnocchi goudbruin.Stap 5
Maak in de tussentijd de dressing. Meng hiervoor de pesto met de olijfolie en wittewijnazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.Stap 6
Meng de gebakken gnocchi en champignons vervolgens met de dressing. Garneer met verse basilicum en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.