Ga naar de inhoud

Gebakken rijst met bacon

Gebakken rijst met bacon; qua ingrediënten vrij simpel. De smaakmakers zijn de bacon, gember, sojasaus en chilisaus. Eet smakelijk!
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gebakken rijst met bacon

Gebakken rijst met bacon
Qua rijst-gerechten varieer ik niet zo veel. Bijna niet eigenlijk. Wel staat nasi regelmatig op tafel. Meestal maak ik meteen voor 6 personen, 4 porties gaan dan de vriezer in en de andere twee eten we die dag op.
Als ik nasi uit de vriezer eet bak ik het op in de wok. De gebakken nasi vind ik eigenlijk nog lekkerder dan de verse nasi. Daarom wilde ik eens een echt gebakken rijst gerecht proberen.

Gebakken rijst met bacon

Het werd gebakken rijst met bacon. Eigenlijk houd ik van een sausje over rijst, zodat het lekker smeuïg wordt. Dit recept heeft dat niet, maar het is echt ontzettend lekker. De saus mis ik niet.

Het gerecht heeft me verrast, ik ga dit zeker vaker eten.

Qua ingrediënten is het vrij simpel, dit is een gerecht dat je na het werk even snel klaarmaakt. Door de bacon, gember, sojasaus en chilisaus zit er meer dan genoeg smaak aan.

Gebakken rijst met bacon

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gebakken rijst met bacon

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de rijst (volgens de verpakking). Als de rijst klaar is, giet het dan af en laat het afkoelen.
2
Stap 2
Bak de reepjes bacon in een wok aan tot ze gebruind zijn, dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
3
Stap 3
Snijd de kipfilet in stukjes, snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes.
4
Stap 4
Verwijder het teveel aan vocht uit de pan (een klein beetje mag aanwezig zijn, zodat je de overige ingrediënten hier ook in kunt bakken). Schuif de bacon naar de zijkanten van de wok. Bak in het midden de kip aan. Voeg hierna de ui erbij, bak deze glazig.
5
Stap 5
Voeg de lente-uitjes, knoflook en gember bij het baconmengsel. Bak dit even aan, ongeveer drie minuutjes. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt, dan wordt het namelijk bitter.
6
Stap 6
Roer de erwtjes door het mengsel en bak dit een paar minuutjes mee zodat de erwtjes opwarmen. Giet dit mengsel in een kom en zet dit even weg.
7
Stap 7
Roer de eieren los en bak dit in ongeveer 3 minuutjes gaar, als een roerei. (dus gewoon roeren tijdens het bakken zodat het stukjes ei worden) Voeg de gebakken eieren bij het bacon-ei mengsel.
8
Stap 8
Bak de gekookte rijst vijf minuten voorzichtig aan. Voeg het bacon-ei mengsel erbij en meng dit met de rijst.
9
Stap 9
Roer de sojasaus door het mengsel. Voeg naar smaak de chilisaus toe. (pas op, voeg niet teveel toe, het kan dan te heet worden)
10
Stap 10
Garneer het gerecht met lente-uitjes.

Bron: Shutterbean

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op