Ga naar de inhoud

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Heerlijke salade van gegrilde groenten. Gegrilde groenten met pesto en burrata en zoetzure ui. Je waant je in Italië!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gegrilde groenten met pesto en burrata

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Ben je op zoek naar een lauwwarme salade, of heb je lekker warm bijgerecht nodig? Gegrilde groenten met pesto en burrata zijn hier voor jou! Een lekker gerecht dat super simpel is om te maken, maar juist veel smaak bevat. Wat ook lekker is: eet het zó op of met een broodje als lunch.

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Gegrilde groenten kunnen wat mij betreft het hele jaar rond. Lekker in de zomer, maar juist ook bij koudere maanden. Het perfecte bijgerecht bij een lekker stuk vlees, vis of als onderdeel van de lunch.

Gegrilde groenten van de bbq

Gegrilde groenten met pesto doen me denken aan heerlijke avonden op een terras in Italië of aan lange BBQ-avonden in onze tuin met vrienden. Hoe je ze ook bereidt, in de grillpan of op de BBQ, groenten smaken gegrild altijd nét iets lekkerder dan gekookt, vind ik. 

Maak je deze gegrilde groenten van de bbq, dan krijgen ze die heerlijke rokerige smaak die zo kenmerkend is voor barbecue recepten.

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Voor deze lekkere groenteschotel van gegrilde groenten met pesto koos ik voor aubergine, courgette en paprika. Drie toegankelijke groenten die gegrild super lekker smaken. De groenten mengde ik met lekkere verse pesto voor nog wat meer smaak.

Bij de gegrilde groenten met pesto maakte ik heerlijke zoetzure ui, die lekkerder wordt naarmate de smaken er langer in kunnen trekken. Begin dus ruim van tevoren aan deze ui!

Meng dan 2 theelepels van het azijn van de uien met een eetlepel pesto en je hebt een heerlijke vinaigrette voor over je gegrilde groenten. Een bol burrata erbij en je waant je op een warme zomeravond in de tuin of op een terras in Italië. Echt waar!

In dit geval serveren we de gegrilde groenten met pesto en burrata als een salade. Je kunt dit zowel lauwwarm als koud serveren en eten. Het is ook lekker om er wat brood (ciabatta) bij te serveren. Lekker als lunch of avondmaaltijd, het kan allemaal 🙂

Gegrilde groenten met pesto en burrata

Burrata of mozzarella?

Twijfel je of je voor dit gerecht burrata of mozzarella moet gebruiken? Het kan allebei, al vind ik burrata in dit geval nog lekkerder omdat het zo heerlijk romig is.

Mozzarella en burrata lijken op elkaar, het zijn twee Italiaanse verse kazen. Burrata is in feite een zakje mozzarella (de buitenkant van de burrata) waaraan room en wrongel wordt toegevoegd. Hierdoor is burrata nog romiger en zachter dan mozzarella. Omdat mozzarella vaster is qua structuur wordt dit ook vaker gebruikt voor warme bereidingen waarbij de mozzarella kan gratineren.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grillpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegrilde groenten met pesto en burrata

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen. Meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn, de suiker en een snuf zout en laat zo lang mogelijk staan (hoe langer, hoe zachter en smaakvoller de ui wordt).
2
Stap 2
Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in plakken. Meng de groenteplakken vervolgens in een grote kom met 2 eetlepels pesto, peper en eventueel zout.
3
Stap 3
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril hierop de groenten. Doe dit eventueel in batches en zorg dat de aubergine goed gaar is (ongare aubergine is niet zo gezond).
4
Stap 4
Verdeel de gegrilde groenten over vier borden en leg op ieder bord een halve bol burrata.
5
Stap 5
Meng de laatste eetlepel pesto met 2 theelepels azijn van de uien tot een vinaigrette en verdeel deze over de groenten.
6
Stap 6
Verdeel dan de rode ui over de groenten en garneer de borden met basilicum. Lekker met ciabatta.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op