Gehakt broodjes
Bewaren
Of eigenlijk zijn het gehaktballetjes met tomatensaus in pizzabrood.
Dit receptje is lekker snel, en daarom houd ik het vandaag kort.
De gehakt broodjes zijn echt een aanrader. Een lekkere snack die je kunt serveren als warm hapje (bijvoorbeeld op een feestje) of als bijgerecht naast bijvoorbeeld een kom soep. Ook lekker op de lazy sunday dus, of bij het heerlijke avondje?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gehakt broodjes
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 ºCStap 2
Meng het gehakt met de mosterd en een halve theelepel oregano. Breng op smaak met zou en peper. Draai van het mengsel gehaktballetjes.Stap 3
Verwarm de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, zout en peper.Stap 4
Haal de gehaktballetjes door de saus zodat ze goed bedekt zijn.Stap 5
Verdeel het deeg in 12 vierkantjes en bedek de gehaktballetjes ieder met een lapje deeg. Leg de balletjes met de vouw naar beneden in de ovenschaal. Bestrijk de deegballetjes met de overgebleven tomatensaus en bestrooi met geraspte kaas.Stap 6
Verwarm de gehakt broodjes 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en het deeg goudbruin is gekleurd.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gehakt broodjes
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 ºCStap 2
Meng het gehakt met de mosterd en een halve theelepel oregano. Breng op smaak met zou en peper. Draai van het mengsel gehaktballetjes.Stap 3
Verwarm de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, zout en peper.Stap 4
Haal de gehaktballetjes door de saus zodat ze goed bedekt zijn.Stap 5
Verdeel het deeg in 12 vierkantjes en bedek de gehaktballetjes ieder met een lapje deeg. Leg de balletjes met de vouw naar beneden in de ovenschaal. Bestrijk de deegballetjes met de overgebleven tomatensaus en bestrooi met geraspte kaas.Stap 6
Verwarm de gehakt broodjes 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en het deeg goudbruin is gekleurd.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Petra
Kan je ook de saus gebruiken die bij 't pizzadeeg zit ipv de passata?
Brenda Kookt
Het is geen probleem om de saus die bij pizzadeeg zit te gebruiken voor deze broodjes
Heleen
Lijkt me heerlijk... Zou ik i.p.v. Pizzadeeg ook bladerdeeg kunnen gebruiken?
Sophie
hi Brenda, Wederom een erg leuk gerechtje hier! Uiteraard ga ik dit vandaag op het heerlijk avondje maken, alleen een kort vraagje. Is het mogelijk het allemaal voor te bereiden een paar uur voordat ik ze afbak?
Brenda Kookt
Hoi Sophie, ja dat kan. Al kun je de gehaktballetjes dan ook even voorbakken in een koekenpan en ze daarna door de saus halen en in het deeg verpakken.
Demi | StudioKOOK
Wat een lekker idee!
Sylvia
Dat was smullen!
chantal
Superleuk recept! Daar ga ik mijn broertjes blij mee maken