Ga naar de inhoud

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Een heerlijke pasta met geitenkaas. Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes. Romige geitenkaas met blokjes pompoen en uitgebakken spekjes. Yum!
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes. Dit is een gevalletje, love it or hate it. Geitenkaas heeft een vrij uitgesproken smaak. Houd je daarvan? Dan is deze geitenkaas pasta met pompoen en spekjes voor jou. Echt een topper!

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Deze geitenkaas pasta met pompoen en spekjes vind ik echt heerlijk. Een topper om in je pasta-repetoire te bewaren. Dit is zoā€™n gerecht dat je blijft maken als je ervan houdt. De combinatie van romige geitenkaas, zoete pompoen en hartige spekjes is gewoonweg onweerstaanbaar. En past perfect bij een gezellige herfst- of winteravond.

Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Geitenkaas pasta maken

Het is helemaal niet moeilijk om deze lekkere pasta te maken. Verdeel pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes in ongeveer 25-30 minuten gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een pan met een scheutje olie en fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg de spinazie toe en bak dit kort mee, gevolgd door de spekjes, die je goudbruin bakt. Verkruimel vervolgens twee derde van de geitenkaas en voeg dit samen met de kookroom aan de pan toe. Verwarm het geheel en breng de saus op smaak met zout, peper, een beetje honing en een snufje tijm.

Meng de gekookte pasta door de saus en schep er de geroosterde pompoenblokjes doorheen. Serveer de pasta op borden en maak het af met de resterende geitenkaas, die je erover verkruimelt. Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Lekker pasta recept

Dit is zo’n lekker pasta recept. Het voelt als een luxe maaltijd, maar zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Daarom serveer je dit gerust tijdens een etentje, maar is het ook een topper voor een doordeweekse dag. En ben je op zoek naar meer pasta recepten? Ik heb een pagina vol inspiratie, die vind je hier.

Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes in 25-30 minuten in de oven gaar.
3
Stap 3
Kook de pasta gaar.
4
Stap 4
Verwarm een pan met olie op het vuur. Fruit de ui aan. Doe de spinazie erbij en bak dit mee. Voeg hierna de spekjes toe en bak ook deze mee. Verkruimel 2/3 van de geitenkaas en voeg dit toe aan de pan, samen met de kookroom. Verwram dit mee.
5
Stap 5
Breng op smaak met zout, peper, honing en tijm.
6
Stap 6
Roer de pasta door de saus, samen met de geroosterde pompoenblokjes. Serveer de geitenkaas pasta met pompoen en spekjes met de overige geitenkaas, verkruimel dit over de borden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kip teriyaki recept
Smashburger met gebakken spek en ui
Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella
Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op