Ga naar de inhoud

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Snelle vegetarische maaltijd. Gele rijst met falafel en geroosterde kikkererwten. Met roerbakgroenten en feta.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Vandaag ga ik voor een snelle maaltijd zonder vlees. Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten it is! Deze keer een rijstgerecht zonder sausje, al ben je vrij om als extraatje hummus toe te voegen.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Bij een vegetarische maaltijd gebruik ik graag falafel. Het is een lekkere vleesvervanger met smaak. Meestal combineer ik falafel met couscous, zoals ik deed bij dit recept, maar deze keer ga ik voor gele rijst met falafel en krokante kikkererwten. Een makkelijke maaltijd die je super snel in elkaar draait.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

De basis van deze maaltijd is gele rijst met roerbakgroenten. Nadat de groenten zijn aangebakken meng ik ze met de gekookte gele rijst. Hierbij gaan natuurlijk gebakken falafel balletjes, maar ook kikkererwten. De kikkererwten breng ik op smaak met komijnpoeder en paprikapoeder. Als je ze even in een koekenpan roostert worden de kikkererwten lekker krokant (ook lekker als gezonde snack). Om de snelle maaltijd af te maken voeg ik ringetjes lente-ui en feta of geitenkaas toe.

Gele rijst met falafel is niet alleen een lekkere avondmaaltijd, de restjes doen het ook heel goed de volgende dag als lunch.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2
Stap 2
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met knoflook. Doe de roerbakgroenten erbij en bak dit 10 minuten op medium vuur.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hier zonder boter of olie de kikkererwten in. Breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Zet de kikkererwten hierna even weg.
4
Stap 4
Verwarm olie in de koekenpan en bak de falafel aan beiden kanten aan.
5
Stap 5
Roer de groenten door de gele rijst en verdeel dit over de borden. Maak af met geroosterde kikkererwten, falafel, ringetjes lente-ui, verkruimelden feta of geitenkaas en een lepel hummus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven

3 reacties

Ingrid de gooijer

Ik mis ook de knoflook bij de ingrediënten. Omdat ik niet zo n goede kok ben heb ik echt een goed lijstje nodig met ingrediënten en een beschrijving waar die ingrediënten dan ook in voor komen. Verder zijn je recepten echt heerlijk en over het algemeen makkelijk te maken! Zelfs voor mij!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hi Ingrid, wat fijn datje dat laat weten. Ik heb de ui en knoflook er nu bij gezet :)

Ingrid de Gooijer

Ik mis bij de ingrediënten de ui! Ik neem aan dat de lente uitjes niet gebakken hoeven te worden?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op