Ga naar de inhoud

Geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

In de oven geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui. Lekker als lunch of avondmaaltijd, bijvoorbeeld met couscous.
10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

Geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

Een lekker bijgerecht met aubergine. Een groente dat ik eigenlijk te weinig gebruik. Deze keer gaan we voor in de oven geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui. Een heerlijke combinatie. Lekker als lunch of bij de avondmaaltijd, bijvoorbeeld met couscous.

Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

Zet je weleens aubergine op tafel? Of vind je dit net als ik een moeilijke groente om te bereiden? I got you! Vandaag deel ik dit lekkere gerecht van geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui.

Op deze manier eet je je aubergine weer eens op een heel andere manier en hij is supersimpel te maken.

Wil je van deze geroosterde aubergine een volwaardige maaltijd maken? Serveer er dan lekker zachte couscous bij. Heerlijk!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui.

Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

Geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

De aubergines halveren we over de lengte en leggen we met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Dit smeren we in met een mengsel van knoflook met z’atar, olijfolie, peper en zout. Rooster de aubergines in 25-30 minuten goudbruin en gaar op 180 graden.

De geroosterde aubergine serveren we met een dilleyoghurt en zoetzure ui.

Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde aubergine met z’atar, dilleyoghurt en zoetzure ui

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen. Verwarm vervolgens de azijn samen met de suiker en een snuf zout in een steelpannetje tot het lichtjes kookt en zet dan het vuur zacht. Voeg de uiringen toe en schep goed om. Laat 10 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Halveer in de tussentijd de aubergines over de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
4
Stap 4
Snijd of pers de knoflookteentjes fijn en meng ze in een kommetje met de z’atar en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Smeer de bovenkant van de auberginehelften ruim in met de z’atar-olie. Rooster de aubergines vervolgens in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
6
Stap 6
Snijd in de tussentijd de verse dille fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Serveer de auberginehelften met de dilleyoghurt en zoetzure ui.
8
Stap 8
Lekker met couscous.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui
Mini tarte tatin met geitenkaas
Hartige taart met courgette en mais
Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op