Ga naar de inhoud

Geroosterde bloemkool met dadels

Yes, ik heb vandaag weer een lekker bloemkoolreceptje voor jullie klaar staan. Deze keer iets anders dan jullie van me gewend zin. Geen schotel van gekookte bloemkool, maar een salade van geroosterde bloemkool met dadels. Een topper van een combinatie. Geroosterde bloemkool met dadels Geroosterde bloemkool smaakt heel anders dan...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

porties

Voor de dressing:

Overige:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout.
3
Stap 3
Verdeel de roosjes over een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
4
Stap 4
Snijd de dadels in stukjes, de ui in halve ringen en hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
5
Stap 5
Meng in een kommetje voor de dressing de olijfolie met citroensap, citroenrasp, azijn, tahin, zout en peper.
6
Stap 6
Verdeel de bloemkoolroosjes over een bord en verdeel de dadels, rode ui, pijnboompitjes en peterselie erover. Verdeel tot slot de dressing erover.

Geroosterde bloemkool met dadels

Yes, ik heb vandaag weer een lekker bloemkoolreceptje voor jullie klaar staan. Deze keer iets anders dan jullie van me gewend zin. Geen schotel van gekookte bloemkool, maar een salade van geroosterde bloemkool met dadels. Een topper van een combinatie.

Geroosterde bloemkool met dadels

Geroosterde bloemkool smaakt heel anders dan gekookte bloemkoolroosjes. Geroosterde bloemkool heeft meer smaak, geroosterd smaakt deze groente een beetje nootachtig. En dit past dan weer heel erg goed bij verschillende kruiden en specerijen.

Voor deze bloemkoolsalade heb ik paprikapoeder en oregano gebruikt. De zoete dadels gaan hier heel mooi mee samen. En als dressing maak ik er een vinaigrette van citroen met tahin bij.

De geroosterde bloemkool met dadels is lekker als lunch- of bijgerecht. Zowel lauwwarm als koud te serveren.

Geroosterde bloemkool met dadels

Geroosterde bloemkool met dadels

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op