Ga naar de inhoud

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Een lekker vleesrecept, met een twist. Gevulde varkenshaas met truffeltapenade. Eenvoudig om te maken, en ontzettend lekker. Een heerlijke recept voor een etentje of het kerstdiner.

20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Een lekker vleesrecept, met een twist. Gevulde varkenshaas met truffeltapenade. Eenvoudig om te maken, en ontzettend lekker. Een heerlijke recept voor een etentje of het kerstdiner.

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Kerst recepten

Het is nog vroeg. Maar toch is het voor je het weet eind december. De kerstdagen zijn natuurlijk dƩ tijd om te gaan voor een lekker spektakelstuk. Om eens iets anders op tafel te zetten dan standaard. En om nieuwe recepten te proberen. Vandaag deel ik daarom alvast een lekker kerstrecept.

Kortom, ben je opzoek naar een simpel maar toch heel erg lekker vleesgerecht voor de feestdagen? Dan moet je echt voor deze gevulde varkenshaas met truffeltapenade en spinazie gaan.

Een rosƩ gebakken stukje varkenshaas met pancetta, truffeltappenade en spinazie. Een vleesgerecht met smaak, dat bij velen in de smaak zal vallen.

En daarbij is het ook nog eens eenvoudig om te maken, en heel goed voor te bereiden. Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkte recept van de gevulde varkenshaas met truffeltapenade.

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Het is eenvoudig om de gevulde varkenshaas met truffeltapenade te maken. De varkenshaas snijden we over de lengte open, maar niet helemaal door. Sla het vlees platter met een pan of vleeshamer. Leg het vlees hierna op plakjes pancetta.

Voor de vulling pureren we de babyspinazie. Dit smeren we samen met de truffeltapenade over de varkenshaas. Rol het vlees zo strak mogelijk op en bak het hierna rondom aan en gaar in een koekenpan.

Snijd de gevulde varkenshaas in plakken en verdeel het over de borden. Serveer met gebakken aardappeltjes en groenten naar keuze.

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade voorbereiden

Tip: de gevulde varkenshaas met truffeltapenade kun heel goed voorbereiden. Bereid de gevulde varkenshaas dezelfde dag, of een dag eerder voor, en rol het hierna in vershoudfolie. Bewaar het in de koelkast.

Haal het 30 minuten voor je het gaat bakken uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen en bak het hierna aan volgens de aanwijzingen in het recept.

Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Dit artikel schreef ikĀ in samenwerkingĀ met Jumbo.

Ingrediƫnten

personen

Extra benodigd

  • cocktailprikkers
  • vershoudfolie
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde varkenshaas met truffeltapenade

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Pureer de spinazie met een staafmixer.
2
Stap 2

Snijd de varkenshaasjes over de lengte open, zodat je het kunt open vouwen. Leg het vlees tussen 2 vellen vershoudfolie en sla die met een (vlees)hamer of pan dunner, tot ongeveer 1 cm dik.

3
Stap 3

Leg de plakjes pancetta in 3 rijen van 3 naast elkaar, laat ze iets overlappen. Leg de varkenshaas erop en besmeer dit met de tapenade. Verdeel hierover de spinaizepuree. Rol het vlees zo strak mogelijk op. Zet het vlees vast met cocktailprikkers. Herhaal dit met de andere varkenshaas.

4
Stap 4
Verwarm olie in de koekenpan en bak het vlees in 20 minuten rondom aan en gaar. Keer het vlees hierbij regelmatig om.
5
Stap 5
Snijd de gevulde varkenshaas in plakken en verdeel het over de borden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op