Ga naar de inhoud

Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Een simpele ovenschotel, met groots resultaat. Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes, met knoflookdressing.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Gnocchi, maar dan anders bereid dan je waarschijnlijk gewend bent. We gaan voor een gnocchi traybake met courgette en tomaatjes. Simpel, maar zo lekker!

Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Traybake recept

Is dit een ovenschotel met gnocchi? Jazeker! Niets zo makkelijk als ovenschotels waarvoor je alle ingrediënten gewoon verdeelt over een bakplaat of ovenschaal en er verder niet meer naar om hoeft te kijken. Dat noemen we ook wel een traybake.

Een bakplaat gevuld met ingrediënten die in de oven worden gegaard. Een ideale makkelijke maaltijd, waarbij je eigenlijk niet hoeft te koken.

Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Bij deze ovenschotel is dat ook het geval. Weinig moeite, met heerlijk resultaat.

In een kom meng je de courgette met tomaten, uien en gnocchi en dit maak je aan met olie en kruiden. Vervolgens verdeel je dit over een ingevette ovenschotel of bakplaat bekleed met bakpapier.

Vergeet ook niet de knoflookteentjes (in de schil!) toe te voegen, want zij zijn straks een cruciaal onderdeel van de dressing en door het bakken in de oven worden ze heerlijk zoet en licht gekarameliseerd.

Want ja, we doen het bij deze ovenschotel eens iets anders en serveren er een lichtzoete, diepe dressing bij die net de frisse en pittige touch geeft aan deze schotel. Succes verzekerd! 

De dressing maken we voor de teentjes knoflook nadat ze gebakken zijn boven een kommetje uit te drukken. Dit mengen we met honing, wittewijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge en peper en zout tot een romige dressing.

De helft van de dressing verdelen we over de ovenschotel. Garneer de schotel met verse dille of peterselie en geef de rest van de dressing er naar wens bij.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gnocchi traybake met courgette en tomaatjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden.
2
Stap 2
Snijd de courgettes in kwarten. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode uien in kwarten.
3
Stap 3
Verdeel de groenten, de knoflook (nog in de schil) en gnocchi over de bakplaat. Verdeel hier de olijfolie, chilivlokken en peper en zout naar smaak overheen. Meng goed met je handen en doe de bakplaat vervolgens in de oven. Bak 30 minuten in de oven.
4
Stap 4
Druk de teentjes knoflook uit boven een kommetje na het bakken. Meng vervolgens met de honing, wittewijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge en peper en zout tot een romige dressing.
5
Stap 5
Verdeel de helft van de dressing over de ovenschotel. Garneer met verse dille of peterselie en geef de rest van de dressing er naar wens bij. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op