Griekse Yoghurt ijsjes met aardbei & honing
Bewaren
Ik dacht altijd dat ik geen ijsmens was. Te koud voor mijn tanden. Vooral het waterijs waar sommige mensen zo een hap uit kunnen nemen. Een softijsje ging er nog wel in. Als het heel erg warm was een waterijsje. Maar verder niet. Tot ik het echt schepijs ontdekte. En dan eigenlijk alleen een smaakje met yoghurt.
Hemels…
Daar ben ik inmiddels gek op.
Het begon tijdens een vakantie in Rimini. Vriendin K. heeft me aangestoken.
Nu neem ik ook in NL regelmatig Italiaans schepijs.
Als ik een ijsje neem zit er altijd de smaak yoghurt bij. Soms aangevuld met brownie of cookie (geen verrassing zeker? ;-))
Omdat het warm weer was, deze ijsvormpjes nog nooit gebruikt waren én ik Griekse Yoghurt in huis had besloot ik zelf een ijsje te maken. Griekse Yoghurt ijsjes. Met honing en aardbeien.Â
Als je een vormpje gevuld hebt tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.
De ijsjes moeten minimaal drie uur de vriezer in.
Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze griekse yoghurt ijsjes met aardbei & honing
Stap 1
Snijd de aardbeien in stukjes.Stap 2
Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.Stap 3
Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurtmengsel.
Stap 4
Als je een vormpje gevuld hebt, tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.
Stap 5
Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze griekse yoghurt ijsjes met aardbei & honing
Stap 1
Snijd de aardbeien in stukjes.Stap 2
Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.Stap 3
Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurtmengsel.
Stap 4
Als je een vormpje gevuld hebt, tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.
Stap 5
Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
16 reacties
Ingrid
Ik heb ze gemaakt met een doosje bevroren aardbeien die zijn ook altijd te koop. Even blenderen en hup in de yoghurt met honing. Het was heerlijk!!!
Klazien
Vormpjes bij de Blokker gekocht waar jammer genoeg maar vier ijsjes in konden. Ik hield nog flink wat over en dat heb ik in plastic bekertjes gedaan en inderdaad ook een lepeltje erin ;) Ze waren erg lekker.
Brenda Kookt
Wat een mooie oplossing zeg! :) En nu lekker variëren met zelfgemaakte ijsjes?
kim
waar koop je die ijs makers?
Brenda Kookt
Deze heb ik bij de Ikea gekocht. Maar de Blokker, Action en Xenos hebben ook soortgelijke ijsvormpjes.
Indira
Ik ga ze nu maken met mijn zus lijkt me erg lekker yoghurt ijsjes hihi
Marleen
Ik heb ze gemaakt, nu min. 3 uur wachten... ben benieuwd!
Brenda Kookt
Met deze temperaturen is drie uur wachten op verkoeling best lang. Geniet er straks lekker van!
Roxanne
klinkt goed!
Elseline
Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben ook geen ijsfan, maar dit wil ik graag eens proberen!
brendakookt
Moet je doen! Bij ons zijn er inmiddels 2 ladingen doorheen ;-)
Kim
Die zien er heerlijk uit Bren !!! Zo simpel, maar erg lekker !
Lekker en Simpel
Ziet er heerlijk uit. Goed idee ook met de yoghurt. Heb zelf ook van die handige "ijsmakers", leuke dingen.
Lisa
Wat een leuk idee! IJsjes met vers fruit zijn echt het lekkerst :).