Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Een lekker hartig ontbijtje, groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie. Voedzaam en boordevol groenten met zoete aardappel en tomaatjes.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGroente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Bewaren
Een lekker hartig ontbijtje, groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie. Voedzaam en boordevol groenten met zoete aardappel en tomaatjes. Gezond, snel om te maken en ontzettend lekker.

Hartig ontbijtje
Zoek je eens wat anders als ontbijt? Of wil je proberen om op een dag wat meer groenten binnen te krijgen? Dan is dit ontbijt een hele goede start! De basis van dit ontbijt bestaat namelijk bijna geheel uit groenten. Erbij serveer je romige kwark en eieren. Het geheel top je af met frisse bosui en crispy chili-olie. Hierdoor zit je niet alleen tot de lunch lekker vol, maar heb je ook voor het middaguur al de benodigde hoeveelheid groenten binnen. Dat kan toch bijna niet beter?
Een tip: dit ontbijt is uiteraard ook heel lekker als lunch en kun je zelfs als avondeten eten. In dat laatste geval zou je nog kunnen denken aan crispy geroosterde kikkererwten uit de oven of airfryer erbij of wat zoetzure ui. Kan allemaal!
Ei met crispy chili olie
De echte smaakmaker van dit groente-ontbijt is het ei met crispy chili olie. Die pittige, knapperige olie maakt dit ontbijtje net wat specialer. Je bakt de eieren naar wens – gekookt, gebakken of gepocheerd – en lepelt er vlak voor het serveren een royale lepel van de chili-olie overheen.
De combinatie van het romige eigeel, de geroosterde groenten en de knapperige olie is zó lekker. Het geeft dit hartige ontbijtje net dat beetje extra pit en crunch.

Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Dit heerlijke hartige ontbijtje zet je binnen twintig minuten op tafel. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil vervolgens de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze samen met de zoete aardappel over de bakplaat. Besprenkel de groenten met een beetje olie en breng ze op smaak met peper en zout. Schuif de plaat in de oven en rooster de groenten in zo’n 20 tot 25 minuten gaar, tot de aardappelblokjes mooi zacht zijn.
Terwijl de groenten in de oven staan, verwarm je een klein beetje olie in een koekenpan en laat je de spinazie slinken. Breng ook dit op smaak met een snufje peper en zout. Kook ondertussen de eieren zoals jij ze lekker vindt – zelf ben ik dol op 6,5-minuten-eitjes, dan zijn ze precies romig vanbinnen. Pel de eieren zodra ze klaar zijn en halveer ze over de lengte.
Snijd de bosui in dunne reepjes. Zodra de groenten uit de oven komen, verdeel je ze over vier borden. Schep daar ook wat van de gewokte spinazie bij en voeg op elk bord een flinke lepel romige kwark toe. Leg de gehalveerde eitjes erbij en maak het geheel af met een lepel crispy chili olie.
Dit is echt zo’n ontbijt waar je blij van wordt: voedzaam, vullend, boordevol smaak én groenten. Waanzinnig lekker, en perfect om je dag goed mee te starten!

Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Halveer de cherrytomaten. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Verdeel de cherrytomaten en zoete aardappel over de bakplaat en besprenkel de groenten vervolgens met olie en breng ze op smaak met peper en zout.Stap 3
Rooster de groenten 20 – 25 minuten in de oven totdat de zoeteaardappelblokjes gaar zijn.Stap 4
Verwarm in de tussentijd wat olie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Kook de eieren tot de gewenste eigeeldikte (ik ben fan van 6,5-minuteneitjes) en pel ze daarna. Halveer ze over de lengte.Stap 6
Snijd de bosuitjes in dunne reepjes.Stap 7
Verdeel de ovengroeten over 4 borden en verdeel ook de spinazie over de borden. Schep een flinke lepel kwark op iedere bord en leg hier de gehalveerde eieren op.
Stap 8
Top af met een lekkere portie crispy chili olie.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Halveer de cherrytomaten. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Verdeel de cherrytomaten en zoete aardappel over de bakplaat en besprenkel de groenten vervolgens met olie en breng ze op smaak met peper en zout.Stap 3
Rooster de groenten 20 – 25 minuten in de oven totdat de zoeteaardappelblokjes gaar zijn.Stap 4
Verwarm in de tussentijd wat olie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Kook de eieren tot de gewenste eigeeldikte (ik ben fan van 6,5-minuteneitjes) en pel ze daarna. Halveer ze over de lengte.Stap 6
Snijd de bosuitjes in dunne reepjes.Stap 7
Verdeel de ovengroeten over 4 borden en verdeel ook de spinazie over de borden. Schep een flinke lepel kwark op iedere bord en leg hier de gehalveerde eieren op.
Stap 8
Top af met een lekkere portie crispy chili olie.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in