Paprika en roomkaas in parmaham
Bewaren
We zijn nog niet klaar met de kersttips. Voorgerecht, hoofdgerechten en toetjes hebben we gehad. Maar ik heb nog een laatste tip voor je, een lekker hapje: paprika en roomkaas in parmaham.
Ik vind het leuk om op verjaar- en feestdagen met verschillende hapjes te experimenteren. Sommige hapjes zijn een blijvertje, en sommige niet. Deze rolletjes met paprika en roomkaas in parmaham zijn zeker een blijvertje. Ik heb ze inmiddels twee keer gemaakt, ze vielen beide keren erg in de smaak.
Ben je nog opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, of misschien alvast voor oud & nieuw? Maak dit hapje met paprika en roomkaas in parmaham!
Voor dit hapje is enige voorbereiding nodig.
Voordeel is wel dat je hier tijdens het feestje geen werk meer aan hebt omdat ze al klaar liggen.
De paprika’s worden geroosterd, zodat je ze daarna kunt ontvellen.
De roomkaas meng je met bosui, oregano, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
Op een plak parmaham leg je een stukje paprika en een strook roomkaas-mengsel. Dit rol je strak op.
Laat de rolletjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Snijd de rolletjes voor het serveren voorzichtig in plakjes van ongeveer 1 cm.
Het lijken misschien kleine hapjes (de ogen zijn soms groter dan de maag) maar het hapje is best machtig, dit komt onder andere door de Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze paprika en roomkaas in parmaham
Stap 1
Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten.Stap 2
Rooster de paprika's: leg de stukken paprika met het vel naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm ze ongeveer 25 minuten op 225ºC zodat de paprika's zwartbladeren. Als de paprika's zwart zijn geworden zijn ze klaar. Plaats de hete paprika's 10 minuten in een afgesloten plastic zak. Hierna kun je het vel van de paprika's verwijderen.Stap 3
Snijd de bosui fijn, rasp de Parmezaanse kaas, rooster de pijnboompitjes en snijd ze fijn.Stap 4
Meng de zachte roomkaas met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, bosui, oregano en een beetje peper.Stap 5
Leg een plak parmaham voor je neer. Leg hier een stuk paprika op (verwijder uitstekende stukken paprika). Smeer een beetje roomkaas op de reep paprika. Rol het plakje parmaham strak om de paprika heen.Stap 6
Laat de rolletjes afgedekt een uur in de koelkast opstijven.Stap 7
Snijd de rolletjes voor het serveren in plakjes van ongeveer 1 cm, steek er een cocktailprikker in.Bron: Jannekes
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze paprika en roomkaas in parmaham
Stap 1
Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten.Stap 2
Rooster de paprika's: leg de stukken paprika met het vel naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm ze ongeveer 25 minuten op 225ºC zodat de paprika's zwartbladeren. Als de paprika's zwart zijn geworden zijn ze klaar. Plaats de hete paprika's 10 minuten in een afgesloten plastic zak. Hierna kun je het vel van de paprika's verwijderen.Stap 3
Snijd de bosui fijn, rasp de Parmezaanse kaas, rooster de pijnboompitjes en snijd ze fijn.Stap 4
Meng de zachte roomkaas met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, bosui, oregano en een beetje peper.Stap 5
Leg een plak parmaham voor je neer. Leg hier een stuk paprika op (verwijder uitstekende stukken paprika). Smeer een beetje roomkaas op de reep paprika. Rol het plakje parmaham strak om de paprika heen.Stap 6
Laat de rolletjes afgedekt een uur in de koelkast opstijven.Stap 7
Snijd de rolletjes voor het serveren in plakjes van ongeveer 1 cm, steek er een cocktailprikker in.Bron: Jannekes
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.