Haver-pindakaaskoeken met chocolade

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inHaver-pindakaaskoeken met chocolade
Bewaren
Yes, deze wil je maken hoor! Knapperige haverkoekjes met pindakaas en chocolade, oftewel hemelse koeken. Want deze Haver-pindakaaskoeken met chocolade zijn superlekker!

Koekjes bakken
Als er iets is dat leuk is om samen te doen dan is het wel koekjes bakken. Deze haver-pindakaaskoeken met chocolade zijn thuis onze nieuwe favoriete koeken. Zo lekker, maar ook zo ontzettend makkelijk te maken! De basis bestaat uit een knapperig haverkoekje, dat je besmeert met romige pindakaas en vervolgens overgiet met gesmolten chocolade.
Dat klinkt toch supersimpel? En dat is het ook. En de smaak is hemels. Geloof ons maar, want wij hebben dit recept inmiddels al drie keer gemaakt. Wanneer ga jij er mee aan de slag?
Scrol naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de haver-pindakaaskoeken met chocolade.

Haver-pindakaaskoeken met chocolade
Het is niet moeilijk om de haverf-pindakaaskoeken te bakken. Wel heeft het door de vulling van pindakaas en topping van chocolade iets meer stappen dan je van een koekje gewend bent. Maar daardoor zijn deze koeken dan ook extra lekker.
Het kookdeeg mengen we in de keukenmachine. Hierna rollen we het uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Steek met een steekring of glas rondjes van 7 a 8 cm uit. Verdeel de rondjes over de bakplaat bak ze in 12 minuten gaar. Laat de koeken hierna helemaal afkoelen.
Als de koeken zijn afgekoeld besmeren we ze met een mengsel van pindakaas met een klein beetje honing. Zet de koeken met pindakaas hierna even in de vriezer zodat ze hard worden. Hierdoor blijft het chocolade straks beter aan de koeken plakken.
Smelt hierna chocolade en giet dit over de koude koeken. Dit gaat het beste als je de koeken op een rek legt, dat je vervolgens weer op een bakplaat met bakpapier zet. Maak de koeken af met een beetje grof zeezout. Laat de koeken hierna opstijven, dat kan ook in in de koelkast of vriezer.

Ingrediënten
Voor de koeken
Voor de vulling en topping
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze haver-pindakaaskoeken met chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng de boter en suiker in de keukenmachine tot een romige mix. Voeg dan de bloem, havermeel, het zout en vanille-extract toe en meng tot een deeg.Stap 3
Rol het deeg uit met een deegroller tot het ongeveer een halve centimeter hoog is. Steek er dan met een steekring of glas met een diameter van 7 cm 8 – 10 koeken uit. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in 12 minuten gaar. Laat de koeken vervolgens helemaal afkoelen.Stap 4
Meng in de tussentijd de pindakaas met de honing.Stap 5
Schep een flinke theelepel pindakaas op elke koek en leg de koeken vervolgens op een bord of in een ovenschaal en zet deze in de vriezer. Laat in ongeveer 10 -15 minuten hard worden.
Stap 6
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain mairie. Giet de chocolade vervolgens over de koude koeken (dit gaat het best als je de koeken op een rek legt dat je vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier zet), verdeel grof zeezout als topping over de koeken. Laat de koeken afkoelen, dat kan ook in de vriezer.
Ingrediënten
Voor de koeken
Voor de vulling en topping
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze haver-pindakaaskoeken met chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng de boter en suiker in de keukenmachine tot een romige mix. Voeg dan de bloem, havermeel, het zout en vanille-extract toe en meng tot een deeg.Stap 3
Rol het deeg uit met een deegroller tot het ongeveer een halve centimeter hoog is. Steek er dan met een steekring of glas met een diameter van 7 cm 8 – 10 koeken uit. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in 12 minuten gaar. Laat de koeken vervolgens helemaal afkoelen.Stap 4
Meng in de tussentijd de pindakaas met de honing.Stap 5
Schep een flinke theelepel pindakaas op elke koek en leg de koeken vervolgens op een bord of in een ovenschaal en zet deze in de vriezer. Laat in ongeveer 10 -15 minuten hard worden.
Stap 6
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain mairie. Giet de chocolade vervolgens over de koude koeken (dit gaat het best als je de koeken op een rek legt dat je vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier zet), verdeel grof zeezout als topping over de koeken. Laat de koeken afkoelen, dat kan ook in de vriezer.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in