Ga naar de inhoud

Huevos rancheros tortizza

Deze tortizza heeft een Mexicaans tintje met eieren, tomaat en boontjes. Een snelle maaltijd, ideaal voor het weekend!

15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Huevos rancheros tortizza

tortizza-met-tomaat-chorizo-en-ei

Een tortizza belegd zoals het Mexciaanse gerecht huevos rancheros. Eieren met tomaat en bonen. Dat maakt een huevos rancheros tortilla. Een ideaal gerecht voor het weekend.

Makkelijk te maken, erg lekker en niet per se erg gezond. In het weekend mag het van mij wel wat losser, een pizzaatje op zijn tijd daar houd ik dan wel van. De tortizza is een leuke afgeleide van de pizza. Je hoeft geen deeg te kneden en dat is ideaal op een lazy sunday als je het mij vraagt.

De bonen heb ik in dit geval uit de huevos rancheros gelaten en in dit geval vond ik 1 ei per persoon meer dan voldoende. Door 2 wraps op elkaar te leggen wordt de bodem steviger.

huevos-rancheros-tortizza

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze huevos rancheros tortizza

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een koekenpan met olijfolie aan. Voeg de tomaten toe en breng het op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Plaats 2 wraps op elkaar en plaats deze op de bakplaat. Verdeel geraspte kaas over de tortilla en verdeel hierover een deel van het tomatenmengsel. Verdeel de stukjes chorizo erover en maak in het midden van de tortilla een breek hier het ei in. Verwarm de tortilla 15-20 minuten in de oven. Tot het ei de gewenste gaarheid heeft bereikt.
4
Stap 4
Haal de tortizza uit de oven en verdeel er voor het serveren partjes avocado over en verse peterselie of koriander over.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

1 reacties

Daniëlle

Hmm goed idee. Lijkt mij erg lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op