Ga naar de inhoud

Hutspot ovenschotel met vissticks

Vandaag deel ik eindelijk weer een lekkere ovenschotel met jullie. Een recept dat wij thuis de afgelopen jaren al regelmatig gegeten hebben, maar ik nog niet eerder heb gedeeld. Het bekende gerecht van winterpeen met ui met een twist, een hutspot ovenschotel met vissticks. Na de mooie nazomer is het...
30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hutspot ovenschotel met vissticks

Vandaag deel ik eindelijk weer een lekkere ovenschotel met jullie. Een recept dat wij thuis de afgelopen jaren al regelmatig gegeten hebben, maar ik nog niet eerder heb gedeeld. Het bekende gerecht van winterpeen met ui met een twist, een hutspot ovenschotel met vissticks.

Na de mooie nazomer is het nu (eindelijk) echt herfst. Eerlijk gezegd heb ik hier wel naar uit gekeken, kan ik lekker warm op de bank knuffelen met baby Jill. En daarbij houd ik echt van winter-voedsel. Een kom warme soep, kruidige stoofschotel en stevige stamppot en dampende ovenschotel gaat er bij mij altijd wel in. Dit soort gerechten kun je de komende tijd dus ook verwachten hier op brendakookt.nl.

hutspot ovenschotel maken

Hutspot ovenschotel met vissticks

Deze schotel eten wij thuis al jaren, mijn nicht heeft hem me eens getipt. De ene keer eten we hem met vissticks, andere keer zonder. Als we de schotel zonder vissticks maken eten we er vaak een andere vissoort bij.

De hutspot is extra lekker doordat de ui even aangebakken wordt met knoflook. Later gaat de zoete ketjap erbij. Vissticks en geraspte kaas maken de schotel helemaal af.

Hutspot ovenschotel recept

Hutspot ovenschotel met vissticks

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hutspot ovenschotel met vissticks

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de wortels beetgaar, en kook de aardappelen gaar in een andere pan.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de uien in aan. Bak de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Doe de voorgekookte wortels samen met de ketjap erbij en bak dit mee.
4
Stap 4
Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn voeg 1/3 van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Verdeel het wortelmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree en beleg dit met de vissticks. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de hutspot ovenschotel 25 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

9 reacties

Greta

Moeten de vissticks eerst gebakken worden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nee, dat hoeft niet. Die garen lekker mee in de oven. Je kunt ze direct uit de diepvries toevoegen.

Sandra Fliers de Jong

Hoi Brenda kan er ook iets anders dan vissticks op?? Of anders vlees door gerecht heen

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Sandra, je kunt ook een andere vis naar keuze gebruiken

Marjan

Wat een heerlijk en makkelijk recept! Iedereen vond het lekker. Ik had wel wat meer wortelen en uien gebruikt.

Laat een bericht achter

Maths

Leuk recept! Dit ga ik zeker proberen. Verbeterpuntje: Tweede zin 'geduld' --> gedeeld*

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt :)

Ans

Hoi Brenda, we hebben vanavond je recept van hutspot met vissticks gegeten het wad echt lekker

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat jullie er zo snel mee aan de slag zijn gegaan!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op