Ga naar de inhoud

Indische gehaktballetjes – borrelhapje

Als je het hebt over hapjes bij de borrel dan mag een lekker gehaktballetje natuurlijk niet ontbreken. Gehaktballetjes in tomatensaus zijn altijd goed, en lust bijna iedereen. Maar het is ook weleens leuk om er net even wat anders mee te doen. Indische gehaktballetjes Bij deze Indische variant op het...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Indische gehaktballetjes – borrelhapje

Als je het hebt over hapjes bij de borrel dan mag een lekker gehaktballetje natuurlijk niet ontbreken. Gehaktballetjes in tomatensaus zijn altijd goed, en lust bijna iedereen. Maar het is ook weleens leuk om er net even wat anders mee te doen.

Indische gehaktballetjes

Bij deze Indische variant op het borrelhapje gaat het twee kanten op. De balletjes hebben door het toevoegen van ketjap, sambal en gember extra pit. En we serveren ze ook nog eens in een lekker ingekookt sausje van ketjap en oestersaus. Dubbel lekker dus!

Ben je op zoek naar een ander lekker gehaktballetje? Check dan deze variant met cranberry en salie.

Indische gehaktballetjes

 

 

Ingrediënten

balletjes

Voor de gehaktballetjes:

Voor de saus:

Voor de garnering:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze indische gehaktballetjes – borrelhapje

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng dit met het gehakt, de sambal, ketjap, gemberpoeder, panko en snuf zout en kneed hier gehaktballetjes van.
2
Stap 2
Verwarm boter of olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetjes in aan.
3
Stap 3
Verwarm in een pannetje ingrediënten voor de saus. Laat dit op zacht vuur 10 minuutjes inkoken.
4
Stap 4
Doe de gare gehaktballetjes bij de saus. Garneer met sesamzaadjes en ringetjes lente ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Plaattaart met witlof, brie en spek
Fetaspread met geroosterde courgette
Vitello tonnato plank

3 reacties

Cindy

Gemaakt voor afgelopen oud en nieuw. Veel complimenten! Erg lekker! Ik kreeg met de ingrediënten voor 20 stuks 30 gehakt balletjes, had ze niet heel klein gemaakt, maar toch zoveel meer.. Dus de saus aangepast naar de hoeveelheden voor 30 stuks en dat was perfect. Bij de balletjes zelf wel iets meer knoflook en sambal toegevoegd. 😋😋

Laat een bericht achter

Emmy

Zooo lekker, vooral de saus. Ik heb de gehaktballetjes samen met rijst, komkommer en ijsbergsla gegeten. Alleen jammer dat het zo snel op was.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen Emmy

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op