Kaas-uienbrood met rozemarijn
Bewaren
Woensdag, tijd om een zonnig picknickrecept met jullie te delen. Deze keer een multifunctioneel recept, want dit kaas-uienbrood met rozemarijn kan wat mij betreft altijd. Als onderdeel van de picknick of lunch, maar ook als borrelhapje of als hapje bij een kom soep bij de avondmaaltijd.
Het recept is simpel, maar superlekker. Dit brood maak je eenvoudig zelf, met een basis van focacciadeeg.
Dit kaas-uienbrood met rozemarijn heb ik gemaakt voor de picknick-editie van Vers van ‘t Mes Magazine. HĆ©t magazine dat gratis verkrijgbaar is bij de kaasspeciaalzaken in Nederland. De editie met daarin mijn picknickrecepten is nu verkrijgbaar. Deze maand deel ik iedere woensdag een picknickrecept uit het magazine met je. Deze keer het heerlijke kaas-uienbrood met lekkere lentemelange kaas.
Kaas-uienbrood met rozemarijn
Zelf brood maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Dit kaas-uienbrood met rozemarijn heb ik gemaakt op basis van een simpel focacciadeeg. Het is een kwestie van de ingrediƫnten mengen (bloem, zout, gist en water). Dit kort kneden tot een samenhangend deeg en dan even laten staan om te rijzen.
Hierna kun je het deeg met je vingers vormen tot een dunne lap. Het kaas-uienbrood beleg ik voor het de oven in gaat met gekarameliseerde ui, lentemelange kaas en rozenmijn. Een heerlijke combinatie met een superlekker borrelbroodje als resultaat.
Het kaas-uienbrood met rozemarijn maak ik in dit geval met een bijzondere kaas. Namelijk een lentemelange kaas. Kaas met daarin een kruidige lentemelange verwerkt. Het is een lekkere smeuĆÆge kaas van de boerderij met paprika, knoflook, groene peper en een vleugje gember. Een kruidige licht-zoete kaas dus, die heel goed past bij de gekarameliseerde ui van het kaas-uienbrood. De lentekaas is verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak.
Het kaas-uienbrood met rozenmijn is simpel maar zo lekker! Niet alleen lekker bij de picknick, maar ook bij de borrel of een kom soep. Zet jij hem ook op tafel?
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kaas-uienbrood met rozemarijn
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit hier de ui in aan tot het mooi glazig ziet. Breng de ui op smaak met zout en peper en voeg de honing toe. Roer door en bak dit nog even mee zodat de uien mooi karameliseert.
Stap 2
Zeef de bloem en meng hier 1,5 theelepel zout door. Meng het gist met 150 ml water en laat dit even wellen. Maak een kuiltje in de bloem en giet het water met de gist erin, samen met 25 ml olijfolie. Meng dit met een lepel door elkaar en kneed dit hierna tot een soepel deeg.Stap 3
Vet een beslagkom in en leg het deeg erin. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat dit op en warme plek 45 minuten rijzen, tot het deeg zich heeft verdubbeld.Stap 4
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier.Stap 5
Leg het deeg op het bakpapier. Vorm het met je handen tot een rechthoek. Bestrooi met peper en zeezout.Stap 6
Maak je met je vingertoppen allemaal kuiltjes in het luchtige deeg. Verdeel de gebakken uien over het deeg samen met vers rozemarijn. Bestrooi met geraspte Lentemelange kaas.
Stap 7
Bak het brood in 30 minuten goudbruin.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kaas-uienbrood met rozemarijn
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit hier de ui in aan tot het mooi glazig ziet. Breng de ui op smaak met zout en peper en voeg de honing toe. Roer door en bak dit nog even mee zodat de uien mooi karameliseert.
Stap 2
Zeef de bloem en meng hier 1,5 theelepel zout door. Meng het gist met 150 ml water en laat dit even wellen. Maak een kuiltje in de bloem en giet het water met de gist erin, samen met 25 ml olijfolie. Meng dit met een lepel door elkaar en kneed dit hierna tot een soepel deeg.Stap 3
Vet een beslagkom in en leg het deeg erin. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat dit op en warme plek 45 minuten rijzen, tot het deeg zich heeft verdubbeld.Stap 4
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier.Stap 5
Leg het deeg op het bakpapier. Vorm het met je handen tot een rechthoek. Bestrooi met peper en zeezout.Stap 6
Maak je met je vingertoppen allemaal kuiltjes in het luchtige deeg. Verdeel de gebakken uien over het deeg samen met vers rozemarijn. Bestrooi met geraspte Lentemelange kaas.
Stap 7
Bak het brood in 30 minuten goudbruin.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.