Kapsalon traybake met kipshoarma
Bewaren
Ik ben volledig team ‘saus ernaast’. Maar voor deze kapsalon traybake met kipshoarma maak ik een uitzondering. In dit geval mag alles erop. Zelfs de saus! Een heerlijk weekendmaaltje uit de oven. Zo eentje van weinig moeite en groots (en lekker fout) resultaat.
Een kapsalon bereid als traybake. Dat wordt smullen hoor!
Een patatje (of frietje) in het weekend is altijd goed wat mij betreft. De meiden zijn er dol op en ik eigenlijk ook 😉 Als ik ergens patat bestel ben ik volledig van de saus ernaast. Liever niet erop zodat de patatjes klef worden. Maar voor een goede kapsalon maak ik zo 1x per jaar een uitzondering.
Ik vond het tijd voor een echt weekendrecept. Daarom wilde ik iets doen met een trabake en patat. Ja en dan komt je dus al snel uit bij een kapsalon traybake. Met kipshoarma is dit geval.
Kapsalon traybake met kipshoarma
Wat mij betreft is dit een echte weekendtopper. Zo’n gerecht dat je eet op een zondag, lekker filmpje kijken op de bank. Kapsalon traybake met kipshoarma erbij. En genieten maar!
Het fijne aan traybakes is dat je er zeer weinig voor hoeft te doen om het te bereiden. En ook dat is bij deze kapsalon traybake het geval. Je verdeelt de ingrediënten over de bakplaat: in dit geval patat (of friet), kipshoarma en reepjes paprika. Dit schuif je de oven in en laat je lekker een half uurtje bakken.
Na een half uur haal je de bakplaat uit de oven en is het tijd om de kapsalon traybake af te maken. Met tomaatjes, ijsbergsla en knoflooksaus.
Ik heb in dit geval een combinatie van oven-patat en zoeteaardapel friet gebruikt. Je kunt ook voor één van deze twee gaan als je dat lekkerder vindt.
Scroll naar beneden in dit artikel om de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de kapsalon traybake met kipshoarma te bekijken.
Andere recepten met patat (of friet)
Heb je nog meer trek gekregen en wil je vaker iets anders dan een standaard patatje met? Dan tip ik je graag deze topper met patat (of friet) die ook op de website online staan:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kapsalon traybake met kipshoarma
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de patat en zoete aardappelfriet over de bakplaat. Verdeel hierover en tussen de kipshoarma en paprikareepjes. Bestrooi met geraspte kaas.Stap 3
Verwarm de kapsalon traybake 30 minuten in de oven.Stap 4
Serveer met ijsbergsla en knoflooksaus.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kapsalon traybake met kipshoarma
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de patat en zoete aardappelfriet over de bakplaat. Verdeel hierover en tussen de kipshoarma en paprikareepjes. Bestrooi met geraspte kaas.Stap 3
Verwarm de kapsalon traybake 30 minuten in de oven.Stap 4
Serveer met ijsbergsla en knoflooksaus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Ronald van Ginkel
Deze traybake is superlekker !!! In de ingredientenlijst ontbreken de tomaatjes.
Karin
Hi Brenda, De traybake was heel erg lekker! Wil je de trostomaatjes nog toevoegen aan de ingrediëntenlijst en benoemen in je recept? Op naar nog meer heerlijke recepten van jouw website!! Groeten, Karin