Kerstontbijt plankje
Bewaren
Bij Kerstmis draait het vaak om het kerstdiner, maar wat mij betreft zeker ook om het kerstontbijt. Want het is natuurlijk ook leuk (en lekker) om bij het ontbijt tijdens de feestdagen iets speciaals te serveren. Ik tip je graag dit heerlijke kerstontbijt plankje met wentelteefjes, amandelcroissants en yoghurtpotjes. Dat wordt genieten!
Kerstontbijt plankje met wentelteefjes, amandelcroissantjes en yoghurtpotjes
Oftewel een plankje vol heerlijk ontbijt-lekkers om de dag mee te starten. Wel met een zoete twist, moet ik bekennen. Maar tijdens de feestdagen mag dat wel toch?
Dit heerlijke ontbijtplankje zet je binnen 30 minuten op tafel. Een gevalletje kleine moeite met groots resultaat, met lekkere zelfgebakken broodjes. Een heerlijk begin van de (feest)dag!
Om dit plankje samen te stellen heb ik kerstontbijt recepten gebruikt van de website van Jumbo. Door deze met elkaar te combineren ontstaat een lekkere, gevarieerde en feestelijke ontbijtplank. Hier mag je mij 1e kerstdag wel voor wakker maken hoor 😉
Met welke hapjes zou jij jouw kerstontbijt plankje het liefst vullen?
Scroll naar beneden voor het overzicht van de uitgewerkte recepten.
Amandelcroissants
Op mijn kerstontbijt plank vind je heerlijke amandelcroissants met chocodip. Door vers croissantdeeg te gebruiken zet je deze zelfgebakken broodjes binnen no time op tafel. De geschaafde amandel met poedersuiker geven de croissant een lekker feestelijk tintje. En de chocodip, die is nou eenmaal hemels lekker..
Wentelteefjes van kerststol met rood fruit
Naast de amandelcroissants bevat het kerstontbijt plankje nog een ander lekker warm hapje. Wentelteefjes! Maar geen gewone wentelteefjes, deze maak je van kerststol of kerstbrood. Tip: het is ook ideaal om hier oud kerstbrood voor te gebruiken. Door er wentelteefjes van te maken kun je ze nog heel goed eten.
De wentelteefjes van kerststol bestuif je met poedersuiker en serveer je met rood fruit. Zo ziet het er toch meteen feestelijk uit?
Yoghurtpotjes met cranberry
Om het kerstontbijt plankje compleet te maken gaan we voor een fris hapje met yoghurtpotjes met cranberry. Supersimpel om te maken, maar een ideale afsluiter van dit kerstontbijt.
Ingrediënten
Mini amandelcroissants met chocodip
Wentelteefjes van kerststol met rood fruit
Yoghurtpotje met cranberry’s
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstontbijt plankje
Mini amandelcroissants met chocodip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Rol het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking tot croissants. Leg de gerolde croissants op de bakplaat.Stap 3
Roer het ei los en bestrijk hiermee de croissant. Bestrooi de croissants hierna met amandelschaafsel.
Stap 4
Bak de croissants in de oven gaar en goudbruin, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de croissants hierna op een rooster afkoelen.Stap 5
Maak ondertussen de chocoladesaus klaar door de slagroom te verwarmen in een pannetje. Hak de chocolade in grove stukken en laat dit op laag vuur in de slagroom smelten. Roer dit goed door zodat een gladde chocoladedip ontstaat.Stap 6
Garneer de amandelcroissants eventueel voor het serveren met poedersuiker, en serveer samen met de chocoladedip.Wentelteefjes van kerststol met rood fruit
Stap 1
Roer de eieren in een diep bord los. Klop hier de melk en vanillesuiker door.Stap 2
Snijd de plakjes kerststol eventueel doormidden.Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met boter. Leg de sneetjes kerstbrood in het eimengsel en draai ze ook even om zodat beide kanten hiermee bedekt zijn. Bak het kerstbrood hierna 2 tot 3 minuten per kant in de pan aan en goudbruin.Stap 4
Leg de gebakken wentelteefjes op een bord. Bestrooi met poedersuiker en verdeel hierover rood fruit.Yoghurtpotje met cranberry’s
Stap 1
Roer de yoghurt los. Roer ook de cranberrysaus los en roer de gedroogde cranberry’s er doorheen.Stap 2
Verdeel de cranberrysaus over de bodem van de glaasjes. Verdeel hierover de yoghurt. Garneer de glaasjes met een beetje van de cranberrysaus en een muntblaadje.Ingrediënten
Mini amandelcroissants met chocodip
Wentelteefjes van kerststol met rood fruit
Yoghurtpotje met cranberry’s
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstontbijt plankje
Mini amandelcroissants met chocodip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Rol het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking tot croissants. Leg de gerolde croissants op de bakplaat.Stap 3
Roer het ei los en bestrijk hiermee de croissant. Bestrooi de croissants hierna met amandelschaafsel.
Stap 4
Bak de croissants in de oven gaar en goudbruin, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de croissants hierna op een rooster afkoelen.Stap 5
Maak ondertussen de chocoladesaus klaar door de slagroom te verwarmen in een pannetje. Hak de chocolade in grove stukken en laat dit op laag vuur in de slagroom smelten. Roer dit goed door zodat een gladde chocoladedip ontstaat.Stap 6
Garneer de amandelcroissants eventueel voor het serveren met poedersuiker, en serveer samen met de chocoladedip.Wentelteefjes van kerststol met rood fruit
Stap 1
Roer de eieren in een diep bord los. Klop hier de melk en vanillesuiker door.Stap 2
Snijd de plakjes kerststol eventueel doormidden.Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met boter. Leg de sneetjes kerstbrood in het eimengsel en draai ze ook even om zodat beide kanten hiermee bedekt zijn. Bak het kerstbrood hierna 2 tot 3 minuten per kant in de pan aan en goudbruin.Stap 4
Leg de gebakken wentelteefjes op een bord. Bestrooi met poedersuiker en verdeel hierover rood fruit.Yoghurtpotje met cranberry’s
Stap 1
Roer de yoghurt los. Roer ook de cranberrysaus los en roer de gedroogde cranberry’s er doorheen.Stap 2
Verdeel de cranberrysaus over de bodem van de glaasjes. Verdeel hierover de yoghurt. Garneer de glaasjes met een beetje van de cranberrysaus en een muntblaadje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.