Ga naar de inhoud

Kip enchilada’s

Lekkere kip enchilada’s met courgette, tomatensaus en gegratineerde cheddar. Een lekkere makkelijke maaltijd voor elke dag.
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kip enchilada's

Kip enchilada’s

Een makkelijke ovenschotel boordevol smaak: deze kip enchilada’s met tomatensaus en gegratineerde cheddar zijn precies dat. Comfortfood op z’n best, zonder pakjes en zakjes. Gewoon lekker zelfgemaakt, met pure ingrediënten en een flinke portie groente. Ideaal voor een doordeweekse dag waarop je iets lekkers op tafel wilt zetten zónder uren in de keuken te staan.

Kip enchilada’s zijn ongelofelijk lekker. Het is een ideaal recept voor een doordeweekse avond. Terwijl de oven zijn werk doet, kun jij de keuken alvast opruimen of gewoon even met een drankje op de bank ploffen. En als je eenmaal die schaal dampende enchilada’s uit de oven haalt, weet je: dit wordt genieten.

Kip enchilada's

Enchilada’s met kip

Wat ik zo leuk vind aan deze enchilada’s is dat je ze vult met allemaal lekkere ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Malse kipfilet, lekker veel groenten – in mijn geval courgette en paprika – en natuurlijk een lekkere kruidige kick door de komijn en chilipoeder. Die kruiden maken echt het verschil en zorgen voor die typische Tex-Mex-smaak.

Makkelijk enchilada recept

Een lekker en makkelijk enchilada recept. Meer heb je niet nodig voor een gezonde maaltijd. Normaal maak je de klassieke enchilada met gehakt, paprika, maïs en tomatenblokjes. Ook ben ik fan van deze ontbijtenchilada’s met roerei. Maar deze variant met romige kip is ook heel erg lekker.

Kip enchilada's

Kip enchilada’s maken

Je begint met het fruiten van een gesnipperd uitje, daarna bak je de kipblokjes mee tot ze goudbruin zijn. De gesneden courgette en paprika mogen er dan bij, en samen met de kruiden laat je dit kort meebakken.

In een ingevette ovenschaal verdeel je een laag van de tomatensalsa. Daarbovenop leg je de wraps, die je vult met het kip-groentemengsel en vervolgens oprolt. De rest van de tomatensalsa giet je over de rolletjes heen, en dan komt het beste deel: geraspte cheddar. Strooi er lekker wat van overheen, zodat je straks die heerlijke goudbruine, knapperige bovenkant krijgt waar iedereen blij van wordt.

Na een klein half uurtje in de oven zijn de enchilada’s klaar. De kaas is gesmolten, de saus borrelt en de wraps zijn licht krokant geworden aan de randjes – zó lekker! Garneer met wat verse peterselie voor de kleur en serveer met een lepel crème fraîche erbij. Dat maakt het helemaal af.

Kip enchilada's

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip enchilada’s

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de over voor op 190 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Fruit de ui aan in olie. Doe blokjes kip erbij en bak deze rondom aan. Doe de blokjes courgette en paprika erbij en bak dit even mee. Breng de kip en groenten op smaak met de komijnpoeder, chilipoeder en zout en peper. Verwarm dit even mee.
3
Stap 3
Verdeel ¾ van de salsasaus over de ovenschaal. Beleg de wraps met kipmengsel en rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel overige tomatensalsa over de enchilada’s en bestrooi met geraspte cheddar.
4
Stap 4
Bak de kip enchilada’s 20 minuten in de oven.
5
Stap 5
Maak af met peterselie en serveer de kip enchilada’s met zure room of crème fraîche.
Bekijk ook andere recepten
Kip enchilada's
Pokébowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta
Pasta schotel met salami

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op