Ga naar de inhoud

Kip gevuld met brie, spek en pesto

Aan dit ‘gerecht’ heb ik goede herinneringen, maar ook minder goede. Kip gevuld met brie. (en pesto en omwikkeld in spek) Toen ik (bijna 11 jaar geleden) voor het eerst met Joost uiteten ging bestelde ik dit. Kip gevuld met brie. Het etentje was top (niet voor niets zijn we...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kip gevuld met brie, spek en pesto

Aan dit ‘gerecht’ heb ik goede herinneringen, maar ook minder goede. Kip gevuld met brie. (en pesto en omwikkeld in spek)

Toen ik (bijna 11 jaar geleden) voor het eerst met Joost uiteten ging bestelde ik dit. Kip gevuld met brie. Het etentje was top (niet voor niets zijn we nog samen ;)) maar het kippetje was me wel een beetje te machtig. Het was zo veel (en ik was natuurlijk een beetje zenuwachtig) dat ik meer dan de helft niet op kreeg.

Kip gevuld met brie

Toch maak ik zo nu en dan nog stukje kip gevuld met brie. Het is gewoon té lekker. Mijn advies: maak de porties niet te groot. Want de spek, die het juist extra lekker maakt zorg er samen met de brie voor dat het een machtig gerechtje is.

Gevulde kip met brie en spek

Gevulde kip met brie en spek

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip gevuld met brie, spek en pesto

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de kip in de lengte door en besmeer dit met een beetje van de pesto. Beleg de kip met brie en vouw hem hierna weer dicht. Omwikkel de gevulde kipfilet met ontbijtspek.
2
Stap 2
Verwarm olie of boter ineen koekenpan en bak de gevulde kipfilet hierin rondom aan. Tot het spek goudbruin en krokant is, de kipfilet gaar en de brie gesmolten is.
3
Stap 3
Serveer de kipfilet direct uit de pan.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op