Kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus (VIDEO)
Bewaren
Met dit kerstgerecht steel je de show! Een gerecht met veel smaak, zonder lange bereidingstijd. Na de eendenborst met rode biet is het tijd voor het hoofdgerecht van het kerstdiner dat ik op film voor jullie heb gekookt. We gaan voor een smakelijk stukje kipĀ met kerstboter, parmaham en cranberrysaus.
Kip is een veelzijdig stukje vlees en ook bij het kerstdiner kun je hier iets lekkers van maken met een kersttintje. In deze korte video laat ik je zien hoe je dit gerecht klaarmaakt.
KlikĀ hierĀ als je de video niet kunt zien.Ā Klik hierĀ om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijnĀ YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’sĀ als eerste bekijken.
Ingrediƫnten
Voor de kerstboter:
Voor de cranberrysaus:
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus (video)
Stap 1
Snijd de gedroogde cranberry's, blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn en blaadjes salie fijn. Doe de boter met de gesneden cranberry's en kruiden in een kom. Rasp de schil van de mandarijn en voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.Stap 2
Snijd een inkeping in de kip en besmeer dit met de kerstboter. Wikkel de kip hierna in een plak parmaham.Stap 3
Verwarm boter in een koekenpan en bak de kipfilets hier aan beide kanten in aan.Stap 4
Pers het sap van de mandarijn uit en stop in een pan met de cranberries, rode wijn en kristalsuiker. Zet op laag vuur totdat de suiker opgelost is en breng het mengsel dan aan de kook. Kook 15 minuten of totdat de cranberries zacht zijn (vergeet niet te roeren).Ingrediƫnten
Voor de kerstboter:
Voor de cranberrysaus:
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus (video)
Stap 1
Snijd de gedroogde cranberry's, blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn en blaadjes salie fijn. Doe de boter met de gesneden cranberry's en kruiden in een kom. Rasp de schil van de mandarijn en voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.Stap 2
Snijd een inkeping in de kip en besmeer dit met de kerstboter. Wikkel de kip hierna in een plak parmaham.Stap 3
Verwarm boter in een koekenpan en bak de kipfilets hier aan beide kanten in aan.Stap 4
Pers het sap van de mandarijn uit en stop in een pan met de cranberries, rode wijn en kristalsuiker. Zet op laag vuur totdat de suiker opgelost is en breng het mengsel dan aan de kook. Kook 15 minuten of totdat de cranberries zacht zijn (vergeet niet te roeren).Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.