Kip Shoarma
Bewaren
Vandaag gaan we voor kip. KIP shoarma. Een heerlijk maaltje. Iedereen heeft zo nu en dan een goed broodje shoarma nodig toch?
Een simpel (lazy) sunday recept. Als ik thuis (meestal op zondag) shoarma maak wordt het bijna altijd deze kip shoarma. Daarbij eet ik een beetje sla, champignons, paprika en ui.
Shoarma kan niet zonder knoflooksaus. En ook die maken we zelf.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip shoarma
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer dit even in shoarmakruiden met olie. Laat dit indien gewenst even intrekken.Stap 2
Snijd de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.Stap 3
Bak de gemarineerde kipfilet aan in een wok. Voeg de ui hierbij en bak dit even mee. Voeg de champignons en paprika erbij als de ui glazig is. Bak de groenten kort mee.Stap 4
Maak de pitabroodjes vochtig, verwarm ze in de broodrooster of oven.Stap 5
Pers de knoflook. Meng de yoghurt met de mayonaise, geperste knoflook, bieslook, peper en zout. Proef of je de knoflooksaus qua smaak aangenaam vindt, voeg indien gewenst een beetje extra knoflook of kruiden toe.
Stap 6
Snijd de broodjes open, verdeel een beetje saus in het broodje en leg er een blaadje ijsbergsla in. Verdeel de kip shoarma over de broodjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip shoarma
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer dit even in shoarmakruiden met olie. Laat dit indien gewenst even intrekken.Stap 2
Snijd de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.Stap 3
Bak de gemarineerde kipfilet aan in een wok. Voeg de ui hierbij en bak dit even mee. Voeg de champignons en paprika erbij als de ui glazig is. Bak de groenten kort mee.Stap 4
Maak de pitabroodjes vochtig, verwarm ze in de broodrooster of oven.Stap 5
Pers de knoflook. Meng de yoghurt met de mayonaise, geperste knoflook, bieslook, peper en zout. Proef of je de knoflooksaus qua smaak aangenaam vindt, voeg indien gewenst een beetje extra knoflook of kruiden toe.
Stap 6
Snijd de broodjes open, verdeel een beetje saus in het broodje en leg er een blaadje ijsbergsla in. Verdeel de kip shoarma over de broodjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Arjan
Heb het gister gemaakt en het was super lekker! Arjan
idee blog
Hey, lekker hoor al die gerechten. Ik zou er zeker wel 1tje lusten!
Blog bouw
Lekker broodje shoarma! Ik hou der wel van, Leuk dat andere mensen hier ook van houden. Top
Hetetenisklaar
Iedereen heeft inderdaad af en toe zo een broodje nodig. Voor hoeveel personen is dit recept? Ga het dit weekend uitproberen. Groetjes
Peer
Heel leuk recept. Maar voor de knoflooksaus kun je de bieslook beter vervangen door peterselie, en als je geen peterselie hebt, munt.
Heidy
ja dit is makkelijk en kei lekker. Ik heb hem ook met kalkoen gemaakt. Is ook lekker. Maar het is in ieder geval de moeite waard.
Daisy
Lijkt me echt heerlijk!