Kip stroganoff met rijst
Rijst met kip stroganoff. Een lekkere gevulde en kruidige saus met kip, champignons en paprikareepjes.Kip stroganoff met rijst
Bewaren
Een maaltijd dat wat mij betreft het hele jaar rond kan: Kip stroganoff met rijst. Een lekkere (en makkelijke) maaltijd zonder pakjes.
Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet hoor. Voor kip stroganoff heb je geen ingewikkelde dingen nodig. De ingrediënten voor de saus heb je misschien zelf allemaal al wel in huis?
Kip stroganoff met rijst
Stroganoffsaus is een van mijn favorieten. Dat komt denk ik doordat de macaroni-strogranoff (uit een pakje) die Joost tijdens het begin van onze verkering (17 jaar geleden…) voor me kookte ervoor zorgde dat ik pasta toch lekker vond.
Daarna ben ik vele andere combinaties met pasta gaan proberen. Op de website vind je er vele terug, op deze pagina van de website vind je alle pasta-recepten bij elkaar.
Macaroni stroganoff eten we thuis eigenlijk bijna nooit meer. Maar stroganoffsaus in combinatie met kip en rijst wel. Daarom leek het me leuk om dit recept ook eens te maken en fotograferen voor de website. Bij deze. Zodat jullie er allemaal mee aan de slag kunnen.
Wat is stroganoffsaus?
Ok, door naar de kern waar dit artikel (of recept zelfs) over gaat. Kip strogranoff met rijst. Een heerlijke maaltijd voor elke dag.
Stroganoffsaus komt uit de Russische keuken. Deze pittige saus wordt meestal gegeten in combinatie met roodvlees, bijvoorbeeld biefstuk. In dit recept doen we het dus anders en combineer ik de kruidige stroganoffsaus met kip. Samen met de rijst is dit voor mij een heerlijke combinatie.
De stroganoffsaus heeft een basis van kippenbouillon met tomatenpuree en kookroom. Dit is op smaak gebracht met knoflook, paprikapoeder en oregano. Blokjes kipfilet, plakjes champignons en reepjes paprika zorgen ervoor dat de saus goed gevuld is. Een lekkere combinatie met gekookte rijst in dit geval.
Tip: kook een portie van de saus extra en vries deze in. Handig voor als je een avondje geen tijd of zin hebt om te koken.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgeschreven recept van de kip stroganoff met rijst.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip stroganoff met rijst
Stap 1
Fruit de ui met 1 geperst teentje knoflook in een pan met olijfolie aan. Doe hierna de blokjes kip erbij en bak deze rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes champignons en reepjes paprika toe en bak dit even mee.Stap 2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en doe de bloem erbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de kippenbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan.Stap 4
Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Voeg hierna de kookroom toe en verwarm dit ook even mee. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.Stap 5
Meng de saus door het kip/groentemengsel en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Serveer de kip-stroganoffsaus met de gekookte rijst. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip stroganoff met rijst
Stap 1
Fruit de ui met 1 geperst teentje knoflook in een pan met olijfolie aan. Doe hierna de blokjes kip erbij en bak deze rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes champignons en reepjes paprika toe en bak dit even mee.Stap 2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en doe de bloem erbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de kippenbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan.Stap 4
Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Voeg hierna de kookroom toe en verwarm dit ook even mee. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.Stap 5
Meng de saus door het kip/groentemengsel en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Serveer de kip-stroganoffsaus met de gekookte rijst. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Rene
Heerlijk recept
ieke
Volgende week komen er vrienden eten en dit lijkt mij bij uitstek het recept waar zij ook van kunnen genieten. Maar... tot hoever kan ik dit van te voren klaar maken ? Zodat ik ook van hun gezelschap kan genieten ;-) Ik hoop dat iemand me daarmee kan helpen...
Chantal
Een erg lekker gerecht. Zelfs de kids vonden het lekker. Deze gaat zeker vaker op tafel komen
Renée
Lekker en makkelijk, ga ik zeker vaker maken. In plaats van kookroom door de saus heb ik een schaaltje kwark erbij gezet op tafel.
T Hoekstra
Lekker gevarieerd
Gemma
Heerlijk recept, alleen extra knoflook en sambal toegevoegd
Astrid van Engelen Jager
Vanavond gemaakt en heerlijk gegeten. Wel een schepje bruine basterdsuiker toegevoegd aan de saus. Was eens beetje zurig door de tomatenpuree. Ga het zeker vaker maken.
Wendy
Een lekker en makkelijk recept!
Eric
Is een hele lekkere gemakkelijke gerecht, alleen mis ik 1ingredieént als ik het maak. Een lekkere scheut wodka, brengt de smaak nog meer naar boven vind ik. Is niet voor kinderen bedoeld natuurlijk. Maar word lekkerderder😋