Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Supersnelle makkelijke maaltijd die bij groot en klein in de smaak valt: kipsaté ovenschotel met aardappeltjes.Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Bewaren
Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd, dan is dit jouw recept. Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes. Super lekker en simpel om te maken.
Kipsaté schotel
Ik moet toegeven dat ik zelf een beetje verbaasd was hoe lekker deze schotel was. Ik maakte hem speciaal voor Joost, hij is namelijk gek op satésaus. Eerlijk gezegd denk ik dat hij bijna alles met satésaus (of pindasaus) erbij lekker zou vinden. Ik was vooral benieuwd of ik deze schotel zelf ook echt lekker zou vinden. Tot mijn verrassing moest ik daar dus JA op antwoorden. En daarom mag deze schotel dan ook online op de website van Brenda Kookt.
Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Aangezien het een supermakkelijke maaltijd is heb ik het bij de bereiding van deze schotel ook extra makkelijk gehouden. Ik heb voorgekookte krieltjes gebruikt en soepgroenten. Allebei al klaar om te gebruiken, dus ik hoefde niet te snijden en voor te koken. De satésaus heb ik in dit geval wel zelfgemaakt, volgens dit recept. Altijd – goed! En ook dit is klaar voor je het weet.
Hoe lang kipsaté in de oven?
Het enige dat nu nog ontbreekt is de kip. Het enige dat ik even hoefde te snijden voor ik het kon aanbakken: de kipfilet. Ik serveer de kipsaté ovenschotel met een handje cashewnootjes en kroepoek. Omdat dat te lekker is. De kipsaté schotel bak je 20 tot 25 minuten in de oven.
Verdeel de ringetjes lente-ui en (eventueel grofgehakte) cashewnoten over de ovenschaal en serveer de kipsaté ovenschotel met aardappeltjes hierna meteen. Lekker om te eten met kroepoek ernaast, of met gado gado. Smullen!
Recepten met saté
Op zoek naar meer recept inspiratie met satésaus? Dit recept met sperziebonen en gehakt is echt een aanrader. Of ga eens voor gado gado met tempeh.
Ben je gek op ovenschotels? Bekijk dan eens deze pagina, hier staan alle ovenschotel-recepten bij elkaar.
Extra benodigd:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Stap 1
Breng de kip op smaak met kipkruiden en verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes rondom aan in de koekenpan. Roer de ketjap door de blokjes kipfilet.Stap 2
Verwarm een wok of andere koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hier de roerbakgroenten in aan. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Roer de krieltjes door de roerbakgroenten.Stap 3
Bereid ondertussen de satésaus.Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 5
Verdeel de krieltjes met groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de satésaus en leg de blokjes kipfilet hierop. Verdeel hierover eventueel nog een beetje van de saus.Stap 6
Verwarm de kipsaté ovenschotel 20-25 minuten in de oven.Stap 7
Verdeel de ringetjes lente-ui en (eventueel grofgehakte) cashewnoten over de ovenschaal en serveer de kipsaté ovenschotel met aardappeltjes hierna meteen. Lekker om te eten met kroepoek ernaast.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Stap 1
Breng de kip op smaak met kipkruiden en verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes rondom aan in de koekenpan. Roer de ketjap door de blokjes kipfilet.Stap 2
Verwarm een wok of andere koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hier de roerbakgroenten in aan. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Roer de krieltjes door de roerbakgroenten.Stap 3
Bereid ondertussen de satésaus.Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 5
Verdeel de krieltjes met groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de satésaus en leg de blokjes kipfilet hierop. Verdeel hierover eventueel nog een beetje van de saus.Stap 6
Verwarm de kipsaté ovenschotel 20-25 minuten in de oven.Stap 7
Verdeel de ringetjes lente-ui en (eventueel grofgehakte) cashewnoten over de ovenschaal en serveer de kipsaté ovenschotel met aardappeltjes hierna meteen. Lekker om te eten met kroepoek ernaast.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Daan
Echt een heerlijk ovenschotel gerecht, wij hadden het gedaan met Chinese wokgroente. We maken hem gelijk elke week!
Charissa Witteveen
Erg lekker recept. Mijn jongste zoon is niet de makkelijkste eter, maar schepte zelfs een tweede keer op!
Anita
Makkelijk recept en heerlijk.
Daniel
Lekker een aanrader