Lamsrack met kruidenkorst
Bewaren
Yes, vandaag mag ik iets van mijn food-bucketlist afstrepen! Ik wilde namelijk al heel lang zelf lamsrack maken, maar steeds kwam het er niet van. De drempel om er aan te beginnen was best hoog omdat ik dacht dat het ingewikkeld was en ik niet precies wist hoe ik dit kwaliteits-vlees moet bereiden. Het is natuurlijk zonde om zo’n stuk vlees te verpesten.
Nu is daar de oplossing voor, want Scotch Beef & Scotch Lamb heeft een nieuwe app gelanceerd. Met de handige Perfect Steaks and Roasts app bereid je de perfecte steak. De is verkrijgbaar via de App Store en Google Play, en deze kun je gratis downloaden.
Scotch Beef & Scotch Lamb
Met het (super lekkere) vlees van Scotch Beef & Scotch Lamb ben je misschien nog niet bekend? Scotch Beef & Scotch Lamb staat voor hoge kwaliteit rund- en lamsvlees uit Schotland. De schotse runderen en lammeren staan bekend om hun malsheid, smaak en sappigheid en daarom heeft Scotch Beef & Scotch Lamb de Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB) status vanuit de Europese commissie. Dit wordt alleen toegekend aan producten die van hoge kwaliteit zijn en en geproduceerd zijn volgens strikte richtlijnen en onder de strengste normen voor veeteelt en dierenwelzijn.
Perfect Steaks and Roasts app
De handige app van Scotch Beef & Scotch Lamb neemt je stap voor stap mee tijdens het bereiden van je stuk vlees. Denk aan het bereiden van lamsbout en lamskotelet, runderrib, runderbiefstuk en rundersteak. In de app geef je aan welk vlees je wilt bereiden, wat het gewicht is en hoe je het bereid wilt hebben (rosé of doorbakken). Vervolgens neemt de app je stap voor stap mee in de bereiding. Van het op kamertemperatuur laten komen en bestrooien met kruiden tot het vlees uit de oven halen en het serveren. Van koelkast tot tafel dus.
Ik heb mijn lamsrack van Scotch Lamb bereid volgens de app, als extraatje heb ik mijn lamsvlees een lekkere krokante kruidenkorst gegeven. Echt een topper. Wat mij betreft is dit een kanshebber voor het kerstdiner dit jaar 😉 Hieronder geef ik je alvast het recept.
Tip voor het gebruik van de app: vergeet niet om de stappen die je doorlopen hebt af te vinken en ook de kookwekker aan te zetten. Zorg er ook voor dat het geluid van je telefoon aan staat zodat je het hoort als de ‘kookwekker’ af gaat.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lamsrack met kruidenkorst
Stap 1
Haal het vlees 15 minuten voor de bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 ºC.Stap 3
Rits de blaadjes van de kruiden en hak dit fijn. Smelt de boter in een pannetje en roer de kruiden en panko hierdoor.Stap 4
Smeer het vlees in met olie en bestrooi het met zout en peper. Verdeel bovenop de lamsrack het kruidenmengsel.Stap 5
Plaats het vlees in een ovenschaal of op een rooster, schuif dit in de oven en bak dit 10 minuten.Stap 6
Verlaag de temperatuur hierna naar 200 ºC en bak het vlees nog 3 minuten op deze temperatuur.Stap 7
Haal het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.Stap 8
Serveer de lamsrack met kruidenkorst met gebakken aardappeltjes en een groene salade
Op deze pagina vind je een recept voor gebakken aardappeltjes.
Dit artikel is een samenwerking met Quality Meat Scotland, lees mijn disclaimer
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lamsrack met kruidenkorst
Stap 1
Haal het vlees 15 minuten voor de bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 ºC.Stap 3
Rits de blaadjes van de kruiden en hak dit fijn. Smelt de boter in een pannetje en roer de kruiden en panko hierdoor.Stap 4
Smeer het vlees in met olie en bestrooi het met zout en peper. Verdeel bovenop de lamsrack het kruidenmengsel.Stap 5
Plaats het vlees in een ovenschaal of op een rooster, schuif dit in de oven en bak dit 10 minuten.Stap 6
Verlaag de temperatuur hierna naar 200 ºC en bak het vlees nog 3 minuten op deze temperatuur.Stap 7
Haal het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.Stap 8
Serveer de lamsrack met kruidenkorst met gebakken aardappeltjes en een groene salade
Op deze pagina vind je een recept voor gebakken aardappeltjes.
Dit artikel is een samenwerking met Quality Meat Scotland, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.