Ga naar de inhoud

Lasagne melanzane alla parmigiana

Van lasagne-recepten kunnen we er niet genoeg hebben toch? Vandaag heb ik een nieuw pareltje voor jullie, lasagne melanzane alla parmigiana. Deze lasagne is een variatie op traditionele melanzane alla parmigiana. Dit is een laagjesgerecht met aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaan. Deze ingrediënten heb ik verwerkt in deze schotel. Lasagne...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lasagne melanzane alla parmigiana

Van lasagne-recepten kunnen we er niet genoeg hebben toch? Vandaag heb ik een nieuw pareltje voor jullie, lasagne melanzane alla parmigiana.

Deze lasagne is een variatie op traditionele melanzane alla parmigiana. Dit is een laagjesgerecht met aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaan. Deze ingrediënten heb ik verwerkt in deze schotel.

Lasagne melanzane alla parmigiana

Naast de tomatensaus en de lasagne bladen heb ik de schotel ook opgebouwd met repen aubergine en courgette. Plus de mozzarella, parmezaan en basilicum maakt dit een heerlijke vegetarische lasagne.

Tip: houd je niet van aubergine? Vervang deze dan door een extra courgette.

Lasagne melanzane alla parmigiana recept

Lasagne melanzane alla parmigiana

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagne melanzane alla parmigiana

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd of schaaf courgette en aubergine in plakken. Bak de plakken courgette en aubergine in een koekenpan met olie aan.
3
Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit aan in een andere koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer er een eetlepel olijfolie en snuf zout door en verwarm dit nog 5 minuten.
4
Stap 4
Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in stukjes.
5
Stap 5
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Beleg dit met lasagnebladen en beleg deze met de helft van de plakken courgette en aubergine. Vervolgens nog een laagje tomatensaus , lasagne en plakken groente. Verdeel hierover het laatste deel van de saus over beleg dit met de plakken mozzarella. Verdeel hierover de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met basilicum en Parmezaan.
6
Stap 6
Zet de schotel in de oven en verwarm 30 minuten (of volg de aanwijzingen op de verpakking van de lasagnebladen). Serveer de Lasagne melanzane alla parmigiana direct uit de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

anoniem

Heerlijk recept!

Laat een bericht achter

Tanja H.

Mmm heerlijk recept, ik ben dol op alle ingrediënten. Hoe groot is de ovenschaal die je gebruikte? Ik kan dat altijd moeilijk schatten en ik wil net zo mooi uitkomen als jij :) @ Sierksma: Jawel, dat zijn de gehalveerde cherry tomaatjes

Laat een bericht achter

Sierksma

Zo te zien liggen er ook verse tomaten boven op de lasagne en dat staat niet in het recept.

Laat een bericht achter

Marleen

En de aubergine?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Die stond er inderdaad niet tussen, nu wel! :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op