Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne met een twist, een snelle lasagne. Deze lasagneschotel bereid je niet in de oven, maar in een grote pan. Lasagne uit de pan met spinazie it is!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne met een twist. Een bijzondere twist. Deze lasagneschotel bereid je niet in de oven, maar in een grote pan. Lasagne uit de pan met spinazie it is!

Als er één gerecht is dat altijd goed is, dan is het wel lasagne. Iedereen smult ervan, zelfs onze kleine kieskeurige eter. Het liefst eet ze het met haar handjes, je kunt je vast wel voorstellen hoe dat er na de maaltijd uit ziet 😉

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne uit de pan met spinazie

Deze versie van lasagne uit de pan is een snelle variant op de welbekende Italiaanse ovenschotel. Nadat je de saus hebt bereid in de hapjespan of wok voeg je voorgekookte (of verse) lasagnebladen in stukjes toe. In de saus gaart dit nog even mee. De mozzarella mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Voor deze versie van lasagne uit de pan gebruik ik paprika, courgette en spinazie met gehakt. Het belangrijkste is de basis die alles bij elkaar brengt, de saus. Door Heinz Tomato Frito te gebruiken voeg je meteen heel veel smaak toe aan het gerecht. Hierdoor heeft het verder bijna geen kruiden nodig.

Lasagne uit de pan met spinazie

Saus met een rijke smaak

Heinz Tomato Frito wordt op traditionele wijze bereid, door knoflook en ui 2,5 uur in olie te laten sudderen en daarna te mengen met zongerijpte tomaten voor een onweerstaanbare, rijke smaak.

Omdat de tomatensaus zoveel smaak bevat is het zeer geschikt om te gebruiken in snelle maaltijden zoals deze lasagne uit de pan. De saus hoeft niet lang te sudderen voor extra smaak aan het gerecht, dat is al gebeurd.

Tip: Ook lekker om de saus als basis te gebruiken voor pizza, rijstgerechten of andere pastagerechten.

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne uit de pan met spinazie

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Heinz, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagne uit de pan met spinazie

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een wok of grote hapjespan en fruit de ui met knoflook hierin aan.
2
Stap 2
Voeg het gehakt toe als de ui glazig is. Bak dit rul en breng op smaak met peper.
3
Stap 3
Doe blokjes courgette, paprika en plakjes champignons erij en bak dit 10 minuten mee.
4
Stap 4
Doe hierna de verse spinazie erbij en bak dit mee tot het is geslonken. Voeg hierna de Heinz Tomato Frito samen met 150 ml water toe en verwarm dit mee.
5
Stap 5
Breek de vellen lasagne in 4-5 stukjes. Kook de stukken lasagne in een pannetje met ruim water 6 minuten voor.
6
Stap 6
Haal de voorgekookte lasagnebladen los en verdeel ze door en op het gehakt/groentemengsel. Verdeel de mozzarella over de lasagnebladen en laat dit met deksel op de pan 10 minuten pruttelen tot de lasagnevellen gaar zijn.
7
Stap 7
Bestrooi de lasagne voor het serveren met de verse basilicum.

Gebruik je verse lasagnebladen, ipv gedroogde? Dan hoef je ze niet voor te koken. Deze kunnen direct in stukken in de saus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

10 reacties

Johan Smets
5/5 sterren

Heerlijk gerecht, voor van genoten. Wel wat aan de vochtige kant. Hoe kan ik dit voorkomen? Groet.

Laat een bericht achter

astrid van der krogt

heerlijk heb he ook een kookboek

Laat een bericht achter

Karin
5/5 sterren

Super lekker! Wel iets meer knoflook, peper en zout erin gedaan. Wil je het iets pittiger omdat spinazie laf v smaak is kan je Chili vlokken of poeder eraan toevoegen. Maar het recept is een aanrader.

Laat een bericht achter

Francesca bakri
5/5 sterren

Dit recept was heerlijk echt n herhaling vatbaar volgende keer doe ik met runderhakt plaats van kipgehakt

Laat een bericht achter

Liana idelenburg

Heerlijk! Maar heb je een tip voor de lasagne bladen? Deze plakken aan elkaar tijdens het koken en is het heel moeilijk deze weer van elkaar te halen, voordat ze in de saus gaan....

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In dat geval kun je verse lasagnebladen gebruiken

Sil

Lijkt mij lekker maak het vandaag voor mijn gezin klaar. Ben benieuwd.

Laat een bericht achter

Anita

Kan ik ook geraspte kaas gebruiken ipv mozzarella?

Jeltje

Vandaag gemaakt en het was heerlijk!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op