Ga naar de inhoud

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

Buiten begint het nu toch wel echt af te koelen en hierdoor heb ik niet bepaald trek in salades. Geef mij maar iets warms. De oplossing als je toch een salade wilt eten: ga voor een Lauwwarme salade met geroosterde pompoen. Een salade met koude en warme elementen. Ik maakte...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

herfstsalade-met-pompoenBuiten begint het nu toch wel echt af te koelen en hierdoor heb ik niet bepaald trek in salades. Geef mij maar iets warms. De oplossing als je toch een salade wilt eten: ga voor een Lauwwarme salade met geroosterde pompoen. Een salade met koude en warme elementen.

Ik maakte deze lekkere salade met geroosterde pompoen en courgette. Als basis heb ik rauwe spinazie gebruikt. Extra lekker met romige avocado er bij en gebakken champignons. Eet deze salade als gezonde lunch of makkelijke maaltijd.

Doordat de pompoen geroosterd wordt duurt het iets langer om de salade te bereiden. Een tip: rooster extra pompoen en bewaar dit een paar dagen in de koelkast, of langer in de vriezer. Als je trek hebt in een salade met pompoen hoef je de pompoen alleen even kort op te warmen in een koekenpan.

lauwwarme-salade-met-pompoen

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lauwwarme salade met geroosterde pompoen

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olie of boter aan.
3
Stap 3
Snijd de courgette in plakjes en verdeel dit samen met de pompoen over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen en courgette in 30 minuten gaar.
4
Stap 4
Meng 2 eetlepels olijfolie met honing en breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Snijd de avocado in reepjes.
6
Stap 6
Verdeel de spinazie over de borden en verdeel hierover de geroosterde pompoenblokjes en courgette en de champignons en avocado. Bestrooi de salade met pompoenpitten en serveer het direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

3 reacties

Heike.

Ziet er heerlijk uit en ook nog lekker makkelijk ook. Dankjewel!!

Laat een bericht achter

Nicole

Ik ben dol op lauw warme salades! Deze past heel goed bij het seizoen :)

Laat een bericht achter

Sanne

Super lekker ziet het er (weer) uit! Denk dat met de toevoeging van iets van vlees zelfs mannen deze salade kunnen waarderen (spekjes :)?) Bedankt!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op