Mango hummus
Laatst op een feestje bij vrienden ben ik verpest. Ik weet nu namelijk wat de lekkerste hummus ever is. Dat is namelijk die van de Ten Katemarkt. En de allerlekkerste vond ik de mango hummus. Als iets zo lekker is moet je het eigenlijk niet na gaan maken, maar dat...Mango hummus
Bewaren
Laatst op een feestje bij vrienden ben ik verpest. Ik weet nu namelijk wat de lekkerste hummus ever is. Dat is namelijk die van de Ten Katemarkt. En de allerlekkerste vond ik de mango hummus. Als iets zo lekker is moet je het eigenlijk niet na gaan maken, maar dat deed ik wel. En het resultaat was goed, erg goed.
Sinds kort ben ik gek op hummus. Het is zo gemakkelijk om zelf te maken, en daarbij komt het altijd van pas. Het is lekker als broodbeleg, op een toastje of cracker, of om in te dippen. Ik serveerde het vorige week zelfs bij de barbecue, lekker op een stokbroodje.
Mango Hummus
De mango hummus is een lekkere combinatie van zoete mango met romige kikkererwten. En voor een beetje pit voegde ik hete chilisaus toe. Wat mij betreft is dat samen met de kerrie het geheime ingrediënt van deze copy cat.
Al blijft de echte van de markt toch de lekkerste. Maar ik woon nu eenmaal niet om de hoek en dan is het ideaal als je er zelf een versie van kunt maken. Die deel ik dan weer met jullie, zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt. Dus waar wacht je nog op?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango hummus
Stap 1
Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze even af onder de kraan. Schil de mango en snijd het in blokjes.Stap 2
Houd een beetje van de mango en kikkererwten apart voor de garnering. Doe de kikkererwten, blokjes mango, olijfolie, citroensap, knoflook, chilisaus, kerriepoeder en zout in een keukenmachine, blender of staafmixer. Mix dit tot een grove puree. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de hummus te dik is.Stap 3
Snijd een takje verse peterselie fijn, strooi dit samen met kleine blokjes mango en achtergehouden kikkererwten over de mango hummus.
In de koelkast blijft de hummus zeker drie dagen goed.
Tip: hummus kun je langer bewaren als je het onder een laagje olijfolie zet.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango hummus
Stap 1
Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze even af onder de kraan. Schil de mango en snijd het in blokjes.Stap 2
Houd een beetje van de mango en kikkererwten apart voor de garnering. Doe de kikkererwten, blokjes mango, olijfolie, citroensap, knoflook, chilisaus, kerriepoeder en zout in een keukenmachine, blender of staafmixer. Mix dit tot een grove puree. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de hummus te dik is.Stap 3
Snijd een takje verse peterselie fijn, strooi dit samen met kleine blokjes mango en achtergehouden kikkererwten over de mango hummus.
In de koelkast blijft de hummus zeker drie dagen goed.
Tip: hummus kun je langer bewaren als je het onder een laagje olijfolie zet.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
18 reacties
Merijn
Ik was ook altijd verslaafd aan de mangohoemoes van onze markt (in Zaandam, bij een Algerijn/Marokkaan) en heb dit ook wel eens thuis proberen na te maken met mango's... Tot ik hem een tijdje geleden op de markt achter zijn kraampje zag, en zag hoe hij die mangohoemoes maakt. Hij pakte gewoon de normale hoemoes en gooide er gewoon een hele pot mangochutney in leeg! Even geroerd en klaar was ie. En sindsdien heb ik altijd een pot mangochutney in huis om elke hoemoes te kunnen omtoveren tot mangohoemoes.
Rita
Wow Brenda wat een heerlijk recept! Ik ben een echte hummus liefhebber maar was een beetje sceptisch over de combinatie kikkererwten met mango. Ik ben helemaal overstag en dit gaat zeker een blijvertje worden in onze keuken.
Brenda Kookt
Wat super om te horen Rita!
Mar iella
Hi Brenda,heb even gekeken bij een andere site voor de mango humus en daar staat alles hetzelfde als bij jou alleen gaan daar ook 2 eetlepels tahin pasta doorheen dat ga ik morgen meteen er doorheen husselen dat is ook wat ik mis in het recept
Brenda Kookt
Erwten uit blik of pot hoef je inderdaad niet voor te koken of weken. Tahin pasta heb ik niet gebruikt, maar als je dat lekker vindt kun je het zeker toevoegen.
Mariella
Hi Brenda, ik gebruikte erwten uit blik want ik wilde het meteen maken, maar had ik ze ook nog moeten koken? Want ik vind ze een beetje rul aanvoelen in mn mond. Mijn chilli is niet zo pittig dus ik doe er nog wat chilli poeder doorheen en ik had een b lik van 400 gram bij mij was de hummus niet aan de dikke kant eigenlijk een beetje niet stevig staat nu in de koelkast.
Hanneke
Mango hummus...dat ik daar zelf nog niet op was gekomen! Ik heb hem net gemaakt. Ik had alleen geen chilisaus dus heb ik wat uit de chilipepermolen er in gedaan en het is echt heerlijk!! Bedankt voor dit overheerlijke recept!!
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Hanneke
ingrid
ik wacht tot mijn dieet gestopt is, maar het lijkt me heerlijk. kook je die kikkererwten verder niet ?
Brenda Kookt
Ik gebruik voorgewelde kikkererwten
Sanne
Tof! Is het recept ook te maken met 'kant en klare' kikkererwten?
Brenda Kookt
Ik heb het recept gemaakt met voorgewende kikkererwten uit blik.
Demi | StudioKOOK
Wat een heerlijke combinatie lijkt me dit!
Heleen
Nou vorig weekend in Amsterdam geweest bij mijn broer op bezoek en hij had deze hummus ook.Heerlijk grote bak wss zo leeg.Ik zal deze ook uitproberen.
Brenda Kookt
Ja het is echt een aanrader hoor Demi, zeker maken! Ik heb het recept inmiddels al drie keer gemaakt. Het is ook zo lekker simpel.
José
Deze komt om m'n to-make lijstje, ziet er heerlijk uit! Welk merk (of soort) chilisaus heb je gebruikt?
Brenda Kookt
Ik heb het even nagekeken, ik gebruikt de hete chilisaus van Go-Tan.