Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s
Bewaren
Vandaag gaan we voor een ontzettend lekkere Tex Mex woensdag. Een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Deze Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s is namelijk ontzettend gemakkelijk om te maken, en heel erg lekker!
Na de Fajita’s met biefstukreepjes is het tijd om met een andere door jullie aangevraagde Tex Mex topper aan de slag te gaan. Een Mexicaanse ovenschotel. En wat voor eentje, wat mij betreft is dit er zo eentje die direct in het vaste kookrepertoire thuis hoort.
Mexicaanse ovenschotel
Ovenschotels als deze zijn wat mij betreft namelijk perfect. Super makkelijk om te maken. Niet alleen makkelijk, maar ook snel. Binnen no time schuif je de Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s in de oven. Plus de schotel valt bij groot en klein in de smaak, win-win-win-win dus! Zet jij de ingrediënten ook alvast op je boodschappenlijstje?
Recept Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s
Met deze ovenschotel gaan we niet voor moeilijk of ingewikkeld, maar simpel. Alles wat we nodig hebben zie je op de afbeelding hierboven. Lekker en simpel he? Samen maakt dit een heerlijke ovenschotel met smeuïge vulling.
De basis van deze heerlijke ovenschotel zijn Santa Maria Tortilla’s. Ik kan wel zeggen dat dit mijn meest gekochte product van Santa Maria is. Want tortilla’s zijn met zoveel dingen te combineren en met gerechten te gebruiken. Deze keer rollen we de vulling niet in de tortilla’s, maar gebruiken we de tortilla’s als bodem voor de schotel.
De tortilla’s verdelen we over de bodem en de zijkanten van een vierkante ovenschaal. 1 tortilla leggen we in zijn geheel op de ingevette bodem van de schaal. Aan iedere zijde van de ovenschaal leggen we een tortilla half op de bodem, en deze laten we lang de zijkant van de schaal over de rand hangen. Tot slot leggen we een laatste tortilla op de bodem van de schaal.
Over de tortilla’s verdelen we de vulling van Mexicaanse roerbakgroenten, Santa Maria Mexican Chili Beans, Santa Maria Taco Sauce mild en Santa Maria Taco Seasoning Mix. Hierover verdelen we geraspte cheddar voor we de tortilla’s naar binnen (gedeeltelijk over de vulling) vouwen.
Het is extra lekker om de Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s te serveren met crème fraîche, sweet chilisaus en blokjes avocado.
Deze Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s is vegetarisch. Verwerk je liever geen bonen in het gerecht of maak je liever een schotel met vlees? Vervang de bonen dan door 350 gram rul gebakken gehakt.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Santa Maria.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Vierkante ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse ovenschotel met tortilla’s
Stap 1
Verwarm een koekenpan of hapjespan met olie.Stap 2
Bak de Mexicaanse roerbakgroenten aan in de pan. Doe hierna de chili beans en Santa Maria taco seasoningmix erbij. Verwarm dit even mee, voeg hierna de tacosaus toe. Laat dit ook even meeverwarmen in de pan.Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal in.Stap 4
Leg 1 tortilla op de bodem van de ovenschaal. Leg nu aan iedere zijkant van de ovenschaal een tortilla die deels op de bodem van de schaal ligt en deels over de rand van de schaal heen valt. Leg nog een tortilla in het midden op de bodem.
Stap 5
Verdeel de vulling over de tortilla’s. Bestrooi het chili bean mengsel met 2/3 van de geraspte kaas en vouw de zijkanten van de overlappende tortilla’s naar binnen zodat het deel op de vulling van chili beans zit. Bestrooi de schotel met de overige geraspte cheddar.Stap 6
Verwarm de Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s 25 – 30 minuten in de oven. Tot de tortilla’s krokant zijn en de kaas goudbruin.Stap 7
Serveer de Mexicaanse ovenschotel met crème fraîche, sweet chilisaus en blokjes avocado.Houd je niet van bonen, of bereid je de Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s liever met vlees? Vervang de bonen in dat geval door 350 gram rul gebakken gehakt.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Vierkante ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse ovenschotel met tortilla’s
Stap 1
Verwarm een koekenpan of hapjespan met olie.Stap 2
Bak de Mexicaanse roerbakgroenten aan in de pan. Doe hierna de chili beans en Santa Maria taco seasoningmix erbij. Verwarm dit even mee, voeg hierna de tacosaus toe. Laat dit ook even meeverwarmen in de pan.Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal in.Stap 4
Leg 1 tortilla op de bodem van de ovenschaal. Leg nu aan iedere zijkant van de ovenschaal een tortilla die deels op de bodem van de schaal ligt en deels over de rand van de schaal heen valt. Leg nog een tortilla in het midden op de bodem.
Stap 5
Verdeel de vulling over de tortilla’s. Bestrooi het chili bean mengsel met 2/3 van de geraspte kaas en vouw de zijkanten van de overlappende tortilla’s naar binnen zodat het deel op de vulling van chili beans zit. Bestrooi de schotel met de overige geraspte cheddar.Stap 6
Verwarm de Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s 25 – 30 minuten in de oven. Tot de tortilla’s krokant zijn en de kaas goudbruin.Stap 7
Serveer de Mexicaanse ovenschotel met crème fraîche, sweet chilisaus en blokjes avocado.Houd je niet van bonen, of bereid je de Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s liever met vlees? Vervang de bonen in dat geval door 350 gram rul gebakken gehakt.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.