Naan met bloemkoolshoarma
Bewaren
Shoarma, met een twist. Vegetarische shoarma van bloemkoolroosjes. Naan met bloemkoolshoarma. Zo lekker en heel makkelijk om te maken.
Gezonde shoarma
Shoarma wordt vaak gezien als ongezond, deze keer gaan we voor een gezondere variant op het broodje shoarma. We gaan voor een vegetarische versie van bloemkoolroosjes. Lekker met gebakken champignons en gebakken paprikareepjes.
En deze keer gaan we niet voor een pitabroodje, maar serveren we het op naan.
Vegetarische shoarma van bloemkool
Wist je dat je heel makkelijk en simpel vegetarische shoarma kan maken? Voor deze gezonde shoarma gebruiken we bloemkool als hoofdingrediënt. Door de roosjes te kruiden met shoarmakruiden en ze te roosteren in de oven met wat olijfolie, krijgen ze een heerlijke smaak en worden ze lekker knapperig. Samen met wat gebakken groenten en een lekkere knoflooksaus is dit echt een comfort food-maaltijd waar je van blijft genieten!
Naan met bloemkoolshoarma
Het is simpel om deze variant op het broodje shoarma te maken, de naan met bloemkoolshoarma.
De bloemkoolroosjes verdelen we over de bakplaat en besprenkelen we met olijfolie en shoarmakruiden. Dit roosteren we 25 minuten in de oven.
Ondertussen bakken we in een koekenpan ui met paprika en champignons aan. Dit mengen we samen met de geroosterde bloemkoolroosjes.
Beleg de verwarmde naan met ijsbergsla en het bloemkoolshoarma-mengsel. Maak af met knoflooksaus naar smaak.
Zelf naanbrood maken
We serveren de vegetarische shoarma op naanbrood. Die kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar het is nog lekkerder om zelf naanbrood te maken. Dat hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig: yoghurt, zout, bloem, gist, wat poedersuiker en natuurlijk water. In dit recept gebruik ik alleen zout voor smaak. Als je van kruiden houdt, kun je ook je eigen kruiden toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan naan met knoflook, koriander en komijn. Of probeer eens iets nieuws uit!
Naan met bloemkoolshoarma eten
Je kunt deze vegetarische shoarma serveren met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat, komkommer en rode ui, of maak er een uitgebreide maaltijd van door er een portie zoete aardappelfrietjes bij te serveren.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze naan met bloemkoolshoarma
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Verdeel hierover de shoarmakruiden.Stap 2
Rooster de bloemkoolshoarma 25 minuten in de oven.Stap 3
Bak in een koekenpan met olie de ui met paprika en champignons aan.Stap 4
Roer de geroosterde bloemkoolroosjes door het paprikamengsel.Stap 5
Bereid de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Beleg de naan met ijsbergsla en het bloemkoolshoarma-mengsel. Maak af met knoflooksaus naar smaak.het is ook lekker om de helft van de bloemkoolroosjes te vervangen door kipfilet voor een variant met vlees.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze naan met bloemkoolshoarma
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Verdeel hierover de shoarmakruiden.Stap 2
Rooster de bloemkoolshoarma 25 minuten in de oven.Stap 3
Bak in een koekenpan met olie de ui met paprika en champignons aan.Stap 4
Roer de geroosterde bloemkoolroosjes door het paprikamengsel.Stap 5
Bereid de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Beleg de naan met ijsbergsla en het bloemkoolshoarma-mengsel. Maak af met knoflooksaus naar smaak.het is ook lekker om de helft van de bloemkoolroosjes te vervangen door kipfilet voor een variant met vlees.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.