Ga naar de inhoud

Naan tuna melt met mango en avocado

Lekkere snackmaaltijd: Naan tuna melt met mango en avocado. Serveer met sweet chili-saus om te dippen.
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Naan tuna melt met mango en avocado

Naan tuna melt met mango en avocado

Het is vandaag Wereld Tonijndag, de perfecte dag voor een lekker recept met tonijn. Ik ga voor een lekkere snackmaaltijd: Naan tuna melt met mango en avocado. Lekker met sweet chili-saus erbij, om te dippen.

Naan tuna melt met mango en avocado

Komend jaar werk ik als ambassadeur samen met MSC. Samen met MSC mag ik jullie (en mezelf) meer leren over duurzame vis en het MSC-keurmerk. Ik ben benieuwd of jullie bewust voor duurzame vis kiezen.

De samenwerking trappen we af met deze publicatie voor Wereld Tonijndag (2 mei), en een lekker recept met tonijn uit blik.

Wereld tonijndag

Met Wereld Tonijndag vragen we aandacht voor het beëindigen van overbevissing en het veiligstellen van de tonijnbestanden voor de toekomst. Het is belangrijk dat de tonijnpupulaites beheerd worden en wereldwijd behouden blijven.

Door een bewuste keuze te maken voor duurzame vis, gaan we gezamenlijk de strijd tegen overbevissing aan. Als je voor tonijn kiest: check of het MSC-logo op de verpakking staat. Dan is het een duurzame keuze. 

Wat houdt het MSC-keurmerk in?

Voordat een tonijnvisserij een MSC-certificaat krijgt, worden veel verschillende factoren bekeken. Of de tonijn of wel niet als duurzaam kan worden gezien, hangt af van bijvoorbeeld de soort, het gebied waar het gevangen is, welke vangstmethode is gebruikt en of de tonijn te traceren is, van boot tot bord. 

Het MSC-keurmerk staat voor een product dat terug te brengen is tot een visserij die erkend wordt volgens de MSC-visserijstandaard. Bovendien worden deze visserijen dor onafhankelijke auditeurs steeds gecontroleerd. 

Naan tuna melt met mango en avocado

Naan tuna melt met mango en avocado

Om Wereld Tonijndag te vieren heb ik een lekkere snelle maaltijd met tonijn gemaakt. Een snackmaaltijd, perfect voor het weekend als je het mij vraagt.

Als er iets is dat perfect bij tonijn past is het wel kaas, het populaire broodje tuna melt komt je niet voor niets heel vaak tegen. Deze keer ga ik er een twist aan met de Naan tuna melt met mango en avocado. Simpel om te maken, en ontzettend lekker.

De tonijn uit blik mengen we met sweet chilisaus, rode ui, mango, avocado en tomaat. Dit verdelen we over de naan en bestrooien we met cheddar kaas. Verwarm dit 15 minuten in de oven.

Serveeer de Naan tuna melt, met mango en avocado met een beetje sweet chilisaus, en ik kan je zeggen: dat is smullen!

Naan tuna melt met mango en avocado

Dit artikel schreef ik in samenwerking met MSC.

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze naan tuna melt met mango en avocado

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2

Meng de tonijn in een kommetje met sweet chili-saus, stukjes rode ui, blokjes mango, blokjes avocado en gehalveerde tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper.

3
Stap 3

Verdeel het tonijnmengsel over de naan’s en bestrooi het met geraspte cheddar.

4
Stap 4

Verwarm de naan tuna melt 15 minuten in de oven, tot de cheddar mooi gegratineerd is.

5
Stap 5
Serveer de naan tuna melt met sweet chilisaus om in te dippen.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Naan tuna melt met mango en avocado
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op