Nachoschotel van courgette met tonijn
Bewaren
Nachoschotel van courgette met tonijn. Oftewel een soort gezondere versie op de nachoschotel, met nacho’s van courgette. En tonijn.
Vorige week hadden we trek in nacho’s, maar wilden we eigenlijk ook een beetje gezond(er) doen. Toen herinnerde ik me een foto op pinterest van courgettenacho’s met tonijn. Of het echt net zo lekker zou zijn als een nachoschotel met nacho’s en gehakt (zoals deze, of deze met kip)? Dat konden we altijd proberen.
Nachoschotel van courgette met tonijn
Het resultaat is deze schotel van courgette met tonijn. Met veel groenten dus. Het smaakt natuurlijk niet precies zoals de nachoschotel die we gewend zijn. Je mist toch de knapperige nacho’s. Maar het was wel écht lekker, en daarom zeker het delen waard.
Eventuele tip voor de volgende keer: ook een handje nacho’s toevoegen, zodat we de knapperige nacho’s niet missen.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze nachoschotel van courgette met tonijn
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet een ovenschaal in.Stap 2
Bestrooi de plakjes courgette met zout en laat dit even zweten. Dep na 10 minuten het vocht van de courgette.Stap 3
Verdeel de helft van de plakjes courgette over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de rode ui, tomaat, paprika en tonijn. Bestrooi met 1/3 van de kaas. Verdeel hierover de overige plakjes courgette, rode ui, tomaat, paprika en tonijn. Bestrooi met de rest van de kaas.Stap 4
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven.Stap 5
Serveer de schotel direct, en serveer met crème fraîche en sweet chilisaus erbij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze nachoschotel van courgette met tonijn
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet een ovenschaal in.Stap 2
Bestrooi de plakjes courgette met zout en laat dit even zweten. Dep na 10 minuten het vocht van de courgette.Stap 3
Verdeel de helft van de plakjes courgette over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de rode ui, tomaat, paprika en tonijn. Bestrooi met 1/3 van de kaas. Verdeel hierover de overige plakjes courgette, rode ui, tomaat, paprika en tonijn. Bestrooi met de rest van de kaas.Stap 4
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven.Stap 5
Serveer de schotel direct, en serveer met crème fraîche en sweet chilisaus erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Willianne
Gisteravond gegeten en erg lekkere smaken bij elkaar. We hadden er wel wat chipjes en extra kaas doorheen gedaan dus ik weet niet of de schotel dan nog gezond(er) is.
Esther
Heel lekker recept.
Petra van den Adel
Dit lijkt me lekker, maar m'n man eet absoluut geen vis. Heb je een tip wat ik kan gebruiken ipv. tonijn? Zelf denk ik aan kipfilet, heb jij een beter idee?
Digitale ober
ziet er zo lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak
Mirjam
Was heerlijk. Extra nacho's toegevoegd . Alles op