Ga naar de inhoud

Notenreep met stukjes chocolade

Nu de vakantie voor de meeste van ons weer voorbij is willen veel van ons toch weer iets gezonder eten. Ik in ieder geval wel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar naarmate de zomer vordert geniet ik steeds meer van al het lekkers dat bij de zomer hoort. En dat is niet

Notenreep met stukjes chocolade

Notenreep met chocolade

Nu de vakantie voor de meeste van ons weer voorbij is willen veel van ons toch weer iets gezonder eten. Ik in ieder geval wel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar naarmate de zomer vordert geniet ik steeds meer van al het lekkers dat bij de zomer hoort. En dat is niet altijd gezond. Daarom doe ik nu weer even normaal en probeer ik weer gezonder te eten.

Maar als je gezond(er) eet wil je zo nu en dan natuurlijk wel iets lekkers kunnen pannen. Deze notenrepen (met stukjes chocolade) komen in dat geval zeker van pas!

Via een Amerikaanse website kwam ik deze notenrepen tegen. Diezelfde middag maakte ik ze met wat ik in huis had. Het werd een cashewreep, super lekker zeker door het toevoegen van een beetje extra pure chocolade. We moeten onze innerlijke ik natuurlijk wel een beetje blijven verwennen. Ook als we gezond willen eten. Liggen deze notenrepen straks in jouw vriezer?

Gezond tussendoortje notenreep met chocolade

Notenreep met stukjes chocolade

Bereidingstijd 15 minuten en 2 uur om op te stijven

Ingrediënten:

  • 200 gram rauwe cashewnoten (ongezouten)
  • 30 gram havervlokken
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 1,5 eetlepel maple syrup (of 1 eetlepel vloeibare honing)
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 50 gram gehakte pure chocolade (liefst 72% cacao of meer)
  • snuf zout

Bereiding:

Mix in een keukenmachine of ander hakapparaat de cashewnoten en havervlokken in fijne stukjes. Voeg hierna de dadels, maply syrup, kaneel en een snuf zout toe. Maal dit kort mee.

Voeg de chocolade tot en maal dit ook kort mee. Plaats het in een kom en roer eventueel nog extra door elkaar zodat de chocolade ook goed verdeeld is.

Bekleed een ovenschotel of klein bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel hierin. Druk het plat en plaats het ongeveer 2 uur in de vriezer om op te stijven. Hierna kun je de repen/koeken snijden.

De notenrepen kun je het beste in de vriezer bewaren, anders wordt het zacht en gaat het plakken. Voor het opeten hoef je de koeken niet te ontdooien.

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op