Omeletwrap met zalm en spinazie
Bewaren
Een lekkere lichte lunch, daar gaan we vandaag voor. Een omeletwrap met zalm en spinazie. Super simpel om te maken en lekker om mee te variëren. En het is weer eens wat anders dan een standaard boterham met kaas of pindakaas.
Ten eerste wens ik jullie allemaal een Happy New Year en een heel mooi, liefdevol, gezond en lekker 2017 met familie en vrienden toe! Dat het een geweldig jaar mag worden!
De komende week vier ik nog een soort van vakantie. Na het hectische jaar heb ik dat wel verdiend vond ik 😉 (in dit artikel lees je meer over mijn 2016). Maar natuurlijk hoort er ook een lekker receptje klaar te staan op 1 januari. Ik weet niet of iedereen hier vandaag trek in heeft, maar anders komt dit snelle lunchrecept vast een andere keer van pas.
Ik heb besloten dat ik in januari bewuster en dus ook gezonder ga eten. Confession: er verdwijnt veel in mijn mond zonder er echt van te genieten, zonder te proeven. Hierover ga ik jullie later meer vertellen en misschien doe je wel met me mee?
Lunchwrap: omeletwrap met spinazie en zalm
Bij deze deel ik een lichte lunch. Gemakkelijk om te maken, je staat dus niet lang in de keuken. Lekker om thuis te eten, of om mee te nemen voor onderweg of naar het werk.
In feite bak je een omeletje, deze beleg je en rol je op als een wrap. Zo ontstaat een gevulde omeletwrap.
Deze keer vullen we de omeletwrap met spinazie en zalm. Lekker met wat geroosterde pijnboompitjes erbij. En eventueel kun je de omeletwrap ook besmeren met wat roomkaas.
Je kunt de omelet zowel warm als koud eten. En als je de omelet de avond van te voren maakt kun je dit ook meenemen naar je werk.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze omeletwrap met zalm en spinazie
Stap 1
Kluts de eieren. Meng dit met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak het eimengsel op medium vuur (niet te hoog anders krijg je bubbeltjes) en keer hem tussentijds om.
Stap 2
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.Stap 3
Beleg de omelet met plakjes gerookte zalm en bestrooi dit met de pijnboompitjes.
Stap 4
Verdeel de verse spinazie hier op en rol de omelet op zodat een wrap ontstaat.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze omeletwrap met zalm en spinazie
Stap 1
Kluts de eieren. Meng dit met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak het eimengsel op medium vuur (niet te hoog anders krijg je bubbeltjes) en keer hem tussentijds om.
Stap 2
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.Stap 3
Beleg de omelet met plakjes gerookte zalm en bestrooi dit met de pijnboompitjes.
Stap 4
Verdeel de verse spinazie hier op en rol de omelet op zodat een wrap ontstaat.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Nico
Hoi Brenda, Ik wil jou en de jouw dierbare langs deze weg een heel mooi, gelukkig maar vooral gezond 2017 wensen en natuurlijk met heel veel lekkere recepten. Prak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Dit klopt niet helemaal volgens mij ; )
Brenda Kookt
Dank je wel Nico, laten we de pijnboompitjes maar roosteren ipv prakken ;)
Nancy
Lekker! Ik eet het eigenlijk altijd met rucola in plaats van spinazie, maar deze lijkt mij ook heel lekker.