Ga naar de inhoud

Ontbijt burrito’s

Soms wil ik in het weekend bij het ontbijt of de lunch eens iets anders dan een broodje of een pistoletje met (pinda)kaas. Daarom maakte ik laatst burrito’s voor het ontbijt. Op Amerikaanse websites heb ik dit eerder voorbij zien komen. Bij een ontbijt (of lunch) burrito vervang je het gehakt of kip bijvoorbeeld door
Delen op

Ontbijt burrito’s

Burrito ei txt

Soms wil ik in het weekend bij het ontbijt of de lunch eens iets anders dan een broodje of een pistoletje met (pinda)kaas. Daarom maakte ik laatst burrito’s voor het ontbijt.
Op Amerikaanse websites heb ik dit eerder voorbij zien komen. Bij een ontbijt (of lunch) burrito vervang je het gehakt of kip bijvoorbeeld door ei. Door het toevoegen van groenten en extra smaakmakers heb je een compleet, en erg lekker, ontbijtje. Eventueel zou je bijvoorbeeld ook nog ham of bacon kunnen toevoegen.

Burrito ei 1

Burrito ei 02

Burrito ei 03

Ontbijt Burrito’s

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 burrito’s:

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • halve courgette
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 6 champignons
  • scheutje tabasco
  • 4 wraps
  • geraspte kaas

Bereiding:

Klop de eieren op met melk en breng op smaak met peper en zout. Bak de eieren op zacht vuur aan. Roer het zo nu en dan een beetje door zodat er een mooi roerei ontstaat.

Snijd de courgette, paprika, ui en tomaat in blokjes en de champignons in plakjes. Bak de groenten in een koekenpan of wok aan, breng op smaak met peper en zout en een beetje tabasco.
Verdeel het roerei en de groenten over de wraps. Als je van pittig houdt, voeg dan een beetje extra tabasco bij. Rol de wraps op.

Je kunt de burrito’s meteen eten, maar je kunt het ook in aluminiumfolie rollen en in de koelkast of vriezer bewaren.
Nadat de burrito’s in de vriezer zijn geweest kun je ze in de koelkast laten ontdooien, verwarm ze voor het eten even in de oven zodat ze lekker warm zijn. Koud eten kan natuurlijk ook.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

5 reacties

Marlissa

Wat een goed en lekker idee voor de lunch!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker weten, ook leuk voor bij bijvoorbeeld de paasbrunch!

Nicole

Lekker bij de lunch!

Laat een bericht achter

cilia

Lijkt me wel een erg leuk idee, maar dan eerder voor de lunch.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op