Ontbijt enchilada’s met roerei
Bewaren
Dit is zo simpel, maar zo lekker. Weer eens wat anders dan een broodje met ei. Ontbijt enchilada’s met roerei. Oftewel wraps gevuld met roerei. En niet alleen gevuld met roerei, ook met gebakken spek, kaas en lente-ui. Met tomatensaus. Zo lekker, om je vingers bij af te likken! Tip: ook super lekker na een avondje stappen of een feestje 😉
Ontbijt enchilada’s met roerei
Een ontbijtje met ei, en alles erop en eraan. Zo kun je deze ontbijt enchilada’s met roerei ook wel noemen.
Enchilada’s, maar dan niet als avondmaaltijd maar als ontbijt, lunch of brunch. Het kan allemaal. En als jij de ontbijt enchilada’s wel als avondmaaltijd wilt serveren is dat ook helemaal prima natuurlijk.
Wraps met ei. Wat daarbij niet mag ontbreken is wat mij betreft gebakken spek en kaas. En voor de Mexicaanse twist heb ik ook tomatensaus toegevoegd aan de ontbijt enchilada’s. Dit zorgt meteen voor een lekker smeuïg geheel. Plus een beetje lente-ui voor de bite.
Enchilada’s voor ontbijt maken
Het is heel eenvoudig om de ontbijt enchilada’s te maken. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. De tomatenblokjes verwarm je op het vuur, met een scheutje sweet chilisaus erdoor. Je kunt ook sriracha saus nemen als je het wat pittiger wilt maken.
Vervolgens ga je aan de slag met het roerei. De eieren roer je los en breng je op smaak met zout en peper. Op zacht vuur bak je dit aan in de pan en roer je het zo nu en dan door zodat een mooi luchtig en zacht roerei ontstaat.
Ik dit geval gebruik ik de kleine Santa Maria wraps, zo krijg je kleine porties. Als je liever een grote portie of grote rolletjes maakt kun je uiteraard ook kiezen voor een grotere maat wrap.
Je verdeelt een beetje van de saus over het midden van de wrap. Hierover verdeel je het roerei, de blokjes tomaat met lente-ui en spekreepjes. Plus wat van de kaas. De ontbijt enchilada’s verdeel je over de ovenschaal en bestrooi je met de overige kaas. Schuif de schotel nog 20 minuten in de oven. Hierna heb je een heerlijk uitgebreid ontbijt om van te genieten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ontbijt enchilada’s met roerei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Bak in een koekenpan de spekreepjes krokant.
Stap 3
Verwarm de tomatenblokjes uit blik op het vuur. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje sweet chili saus.Stap 4
Roer de eieren los met melk en breng op smaak met zout en peper. Bak de eieren op zacht vuur aan. Roer het zo nu en dan door zodat er een mooi roerei ontstaat.
Stap 5
Verdeel een beetje van de saus over het midden van de wrap. Verdeel hierover roerei, de blokjes tomaat met lente-ui en spekreepjes. Verdeel hier de helft van de kaas over.
Stap 6
Verdeel de enchilada’s over de ovenschaal en bestrooi met kaas.Stap 7
Verwarm de ontbijt enchilada’s 20 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ontbijt enchilada’s met roerei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Bak in een koekenpan de spekreepjes krokant.
Stap 3
Verwarm de tomatenblokjes uit blik op het vuur. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje sweet chili saus.Stap 4
Roer de eieren los met melk en breng op smaak met zout en peper. Bak de eieren op zacht vuur aan. Roer het zo nu en dan door zodat er een mooi roerei ontstaat.
Stap 5
Verdeel een beetje van de saus over het midden van de wrap. Verdeel hierover roerei, de blokjes tomaat met lente-ui en spekreepjes. Verdeel hier de helft van de kaas over.
Stap 6
Verdeel de enchilada’s over de ovenschaal en bestrooi met kaas.Stap 7
Verwarm de ontbijt enchilada’s 20 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.