Ga naar de inhoud

OntbijtCocktail

Recept voor een feestelijke, lekkere (en gezonde) ontbijtcocktail. Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Soms wil je gewoon iets simpels dat niet teveel tijd kost, maar er wel leuk en gezellig uitziet. Neem bijvoorbeeld deze ontbijtcocktail! 

10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

cocktail
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Giet de karnemelk in het glas, schenk vervolgens de sinaasappelsap er overheen.
2
Stap 2

Druppel een theelepel honing in het glas en hang een aardbei over de rand.

Tip:

• Eigenlijk hoort de ontbijtcocktail er iets anders uit te zien. Het is mij niet gelukt om het sinaasappelsap op de karnemelk te laten "drijven". Dit zou mogelijk moeten zijn als je het sap voorzichting via de bolle kant van een grote lepel in het glas giet. Misschien dat dit met vers geperst sap lukt. Na 4 pogingen heb ik de hoop opgegeven. Met de karnemelk en sinaasappelsap door elkaar is de cocktail ook erg lekker.. ;-)

• Ook lekker met roosvicee of limonade op de bodem.

OntbijtCocktail

Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Soms wil je gewoon iets simpels dat niet teveel tijd kost, maar er wel leuk en gezellig uitziet. Neem bijvoorbeeld deze ontbijtcocktail! Iedere ochtend drink ik een glas karnemelk met sinaasappelsap erdoor. In een wijnglas met een beetje honing en een aardbei ziet het er gezellig uit.

En ik had ook nog het geluk dat ik ze allebei mocht opdrinken… Leuk om te serveren met bijvoorbeeld de Paasdagen of als je gewoon een keer feestelijk wilt ontbijten.

Bron: paasrecepten

 Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

3 reacties

geriehoff

Hoi Brenda, Wat een mooie webblog, ziet er professioneel uit! Veel succes en ik zal snel een recept van je uitproberen. Groetjes Gerie

Laat een bericht achter

caroline brouwer

Leuk, ik zou het alleen met yoghurt doen, want karnemelk is een van de weinige dingen die ik echt niet lust;-) Fijne Paasdagen, Caroline

Laat een bericht achter

brendakookt

Ik lust juist geen melk, vandaar dat ik altijd karnemelk drink. Door de sinaasappelsap proef je de smaak van de karnemelk wel minder. Maar met yoghurt kan ook. Fijne paasdagen, groetjes Brenda

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op