Ga naar de inhoud

Open kip cordon bleu

Zoals je ziet ben ik deze periode wel van de simpele recepten. Deze keer deel ik een hack om heel snel een lekkere variant op de welbekende kip cordon bleu te maken. Een open kip cordon bleu. Hoe dit receptje tot stand kwam? Ik had ontzettende trek in kip cordonbleu,...
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Open kip cordon bleu

Zoals je ziet ben ik deze periode wel van de simpele recepten. Deze keer deel ik een hack om heel snel een lekkere variant op de welbekende kip cordon bleu te maken. Een open kip cordon bleu.

Hoe dit receptje tot stand kwam? Ik had ontzettende trek in kip cordonbleu, maar niet de mogelijkheid om naar de slager te gaan. Daarom besloot ik het zelf te maken, de ingrediƫnten had ik namelijk wel in huis. In plaats van priegelen om de kip te vullen met ham en kaas besloot ik eens te experimenteren met een andere variant. Met succes!

Open kip cordon bleu

Open kip cordon bleu

In plaats van de kip te vullen besloot ik de ham en kaas op de kip te leggen. Hierdoor heb ik de kip eerst aangebakken in de koekenpan, en hierna de kip te beleggen met ham en kaas. Om toch nog voor een soort krokant korstje te zorgen heb ik er ook nog wat paneermeel over verdeeld. Dit ging de oven in, en het resultaat was heerlijk.

Een snelle en eenvoudige manier om zelf open kip cordon bleu te maken.

Wil je liever uitgebreider koken? De gehakt cordon bleu is bij ons thuis de echte favoriet, klik hier voor het recept (met video).

Open kip cordon bleu

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze open kip cordon bleu

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Kruid de kipfilets met de kipkruiden, naar smaak.
3
Stap 3
Verwarm margarine of boter in een koekenpan en bak hier de kipfiles aan beide kanten aan.
4
Stap 4
Vouw de plakken ham dubbel en leg dit op de kipfilets. Verdeel hierover de kaas en daarop de paneermeel.
5
Stap 5
Zet de koekenpan met de kipfilets in de oven, verwarm dit nog 15 minuten in de oven.
6
Stap 6
Tip: heeft jouw koekenpan een plastic-handvat? Zet deze niet in de oven, maar leg de kipfilets dan over in een ovenschaal.
7
Stap 7
Serveer de open kip cordon bleu hierna direct.
8
Stap 8
Serveer met aardappeltjes en groenten naar keuze voor een complete maaltijd

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op