Ga naar de inhoud

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Na die geweldige chocoladetaart met salted caramel van gisteren doen we er vandaag gewoon weer even een. Het is ten slotte maandag. Tijd voor een makkelijke maaltijd: wat dacht je van deze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus? Deze schotel at ik laatst bij mijn schoonmoeder. Niet alleen wijzelf, maar ook...
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensausNa die geweldige chocoladetaart met salted caramel van gisteren doen we er vandaag gewoon weer even een. Het is ten slotte maandag. Tijd voor een makkelijke maaltijd: wat dacht je van deze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus?

Deze schotel at ik laatst bij mijn schoonmoeder. Niet alleen wijzelf, maar ook mijn dochtertje Fem zat er ontzettend van de smullen. En dat is een goede reden om de schotel thuis ook nog eens te maken.

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel met jullie moest delen. Het is namelijk wel erg simpel. Maar daarnaast ook lekker. En aan een simpele maaltijd hebben we allemaal wel eens behoefte toch? Het is een lekere schotel van aardappelschijfjes op de bodem met daarop een mengsel van sperziebonen met gehakt in tomatensaus, afgemaakt met een beetje geraspte kaas.

Deze makkelijke maaltijd kun je goed voorbereiden. Je kunt de schotel de dag van te voren maken en voor je gaat eten in de oven schuiven.

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
2
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
3
Stap 3
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten voor.
4
Stap 4
Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het geperste teentje knoflook er bij. Doe het gehakt er bij en bak dit rul mee. Voeg de passata toe en verwarm dit kort mee. Breng op smaak met zout en peper en oregano, roer de sperziebonen door het gehaktmengsel.
5
Stap 5
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het sperziebonen-gehaktmengsel. Bestrooi de schotel voor je hem de oven in schuift met geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven en serveer direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Jo

Waar gaat de oregano heen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In de tomatensaus

S.

Zelf heb ik eerst aardappelen gekookt en dan grove puree van gemaakte en erover gelegt.

Laat een bericht achter

Monique

En waar blijft de knoflook in het recept??

Laat een bericht achter

marielle

Hier eten wij ook regelmatig sperziebonen in tomatensaus. Het recept ooit eens vanuit het oranje boekje van Sonja Bakker gehaald. Simpel is vaak het lekkerst :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op