Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus
Na die geweldige chocoladetaart met salted caramel van gisteren doen we er vandaag gewoon weer even een. Het is ten slotte maandag. Tijd voor een makkelijke maaltijd: wat dacht je van deze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus? Deze schotel at ik laatst bij mijn schoonmoeder. Niet alleen wijzelf, maar ook...Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus
Bewaren
Na die geweldige chocoladetaart met salted caramel van gisteren doen we er vandaag gewoon weer even een. Het is ten slotte maandag. Tijd voor een makkelijke maaltijd: wat dacht je van deze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus?
Deze schotel at ik laatst bij mijn schoonmoeder. Niet alleen wijzelf, maar ook mijn dochtertje Fem zat er ontzettend van de smullen. En dat is een goede reden om de schotel thuis ook nog eens te maken.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel met jullie moest delen. Het is namelijk wel erg simpel. Maar daarnaast ook lekker. En aan een simpele maaltijd hebben we allemaal wel eens behoefte toch? Het is een lekere schotel van aardappelschijfjes op de bodem met daarop een mengsel van sperziebonen met gehakt in tomatensaus, afgemaakt met een beetje geraspte kaas.
Deze makkelijke maaltijd kun je goed voorbereiden. Je kunt de schotel de dag van te voren maken en voor je gaat eten in de oven schuiven.
Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.Stap 3
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten voor.Stap 4
Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het geperste teentje knoflook er bij. Doe het gehakt er bij en bak dit rul mee. Voeg de passata toe en verwarm dit kort mee. Breng op smaak met zout en peper en oregano, roer de sperziebonen door het gehaktmengsel.Stap 5
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het sperziebonen-gehaktmengsel. Bestrooi de schotel voor je hem de oven in schuift met geraspte kaas.Stap 6
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven en serveer direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.Stap 3
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten voor.Stap 4
Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het geperste teentje knoflook er bij. Doe het gehakt er bij en bak dit rul mee. Voeg de passata toe en verwarm dit kort mee. Breng op smaak met zout en peper en oregano, roer de sperziebonen door het gehaktmengsel.Stap 5
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het sperziebonen-gehaktmengsel. Bestrooi de schotel voor je hem de oven in schuift met geraspte kaas.Stap 6
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven en serveer direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Jo
Waar gaat de oregano heen?
Brenda Kookt
In de tomatensaus
S.
Zelf heb ik eerst aardappelen gekookt en dan grove puree van gemaakte en erover gelegt.
Monique
En waar blijft de knoflook in het recept??
marielle
Hier eten wij ook regelmatig sperziebonen in tomatensaus. Het recept ooit eens vanuit het oranje boekje van Sonja Bakker gehaald. Simpel is vaak het lekkerst :)