Panna Cotta met cranberries en witte chocolade
Naar het ideale kerstdessert hoef je vanaf het moment dat je gasten arriveren niet meer om te kijken. In dat geval komt deze panna cotta goed van pas. De panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade moet minimaal drie uur opstijven, in die tijd zit je gezellig aan met je...Panna Cotta met cranberries en witte chocolade
Bewaren
Naar het ideale kerstdessert hoef je vanaf het moment dat je gasten arriveren niet meer om te kijken. In dat geval komt deze panna cotta goed van pas. De panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade moet minimaal drie uur opstijven, in die tijd zit je gezellig aan met je gasten en geniet je van het diner. Voordat je het dessert serveert maak je alleen nog even snel de topping. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het verkruimelen van de koekjes en het strooien van het amandelschaafsel.
Easy.
Maar gelukkig ook érg lekker want cranberries en witte chocolade zijn een hele goede match.
De panna cotta is een heerlijk zacht toetje (met chocolade) en daarom is het extra lekker als je de topping van verkruimelde koekjes en geschaafde amandelen erbij ‘maakt’.
Panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze panna cotta met cranberries en witte chocolade
Stap 1
Verwarm de slagroom in een steelpannetje richting het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het vanillemerg eruit.Stap 2
Doe het merg en het vanillestokje bij de room. Voeg de suiker bij de room en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.Stap 3
Week de gelatine 5 minuten in koud water.Stap 4
Snijd de cranberries in stukjes en rasp de chocolade. Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan. Haal het vanillestokje uit de room. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de room.Stap 5
Roer de room door tot de gelatine is opgenomen. Zet het pannetje in een bak (of gootsteen) met koud water zodat de room een beetje afkoelt.Stap 6
Roer de kwark door en voeg dit bij de room. Meng dit goed door elkaar. Meng de cranberries en geraspte chocolade ook door het mengsel.Stap 7
Schenk de panna cotta in vormpjes of glaasjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).Stap 8
Als je de panna cotta zonder glaasje wilt serveren: zet de onderkant van de vormpjes dan even in heet water zodat het gemakkelijker loslaat. Stort de panna cotta op een schaaltje.Stap 9
Verkruimel de speculaas of de bastonge over de panna cotta en strooi hier een beetje amandelschaafsel over.Tip: dit dessert kun je de ochtend van het diner maken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze panna cotta met cranberries en witte chocolade
Stap 1
Verwarm de slagroom in een steelpannetje richting het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het vanillemerg eruit.Stap 2
Doe het merg en het vanillestokje bij de room. Voeg de suiker bij de room en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.Stap 3
Week de gelatine 5 minuten in koud water.Stap 4
Snijd de cranberries in stukjes en rasp de chocolade. Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan. Haal het vanillestokje uit de room. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de room.Stap 5
Roer de room door tot de gelatine is opgenomen. Zet het pannetje in een bak (of gootsteen) met koud water zodat de room een beetje afkoelt.Stap 6
Roer de kwark door en voeg dit bij de room. Meng dit goed door elkaar. Meng de cranberries en geraspte chocolade ook door het mengsel.Stap 7
Schenk de panna cotta in vormpjes of glaasjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).Stap 8
Als je de panna cotta zonder glaasje wilt serveren: zet de onderkant van de vormpjes dan even in heet water zodat het gemakkelijker loslaat. Stort de panna cotta op een schaaltje.Stap 9
Verkruimel de speculaas of de bastonge over de panna cotta en strooi hier een beetje amandelschaafsel over.Tip: dit dessert kun je de ochtend van het diner maken.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Trudi
Hoi Brenda, zou je dit gerecht ook in een puddingvorm kunnen maken, dus niet in losse glaasjes? Groeten Trudi
Brenda Kookt
Ja dat kan met dit gerecht ook goed Trudi
Gertrud
Hee Bren, Ziet er super lekker uit! Zou ik het ook kunnen maken met bruine chocolade? Of heb ik dan een andere combinatie van ingrediënten nodig? Groetjes!
Brenda Kookt
Hoi Gertrud, je kunt het ook met bruine chocolade maken, ik zou dan voor melk chocolade gaan. Al denk ik wel dat je panna cotta dan niet in zijn geheel mooi bruin wordt. Je krijgt dat een witte panna cotta met stukjes bruine chocolade er in. Dat komt doordat de chocolade niet mee wordt verwarmd met de slagroom.
Karlijn
Superlekker nagerechtje! En erg makkelijk om te maken!
Sydney
Ziet er heerlijk uit! Ik raak wel een beetje in de war, want jij zegt dat je de slagroom niet laten koken voordat de vanille erin gaat en pauline laat het juist wel eerst koken.What to do?!;-)
Brenda Kookt
Hi Sydney, voor deze panna cotta heb ik de slagroom verwarmt voor ik de vanille en suiker toevoeg. Na het toevoegen van de vanille en suiker heb ik hem 10 minuutjes laten koken. Een heerlijk toetje, afgelopen weekend heb ik hem gemaakt voor een high tea.
Ina
Dank voor de verduidelijking, Brenda. Grappig dat het wat uitmaakt, wat de slagroom betreft, dat er suiker en vanille doorheen zit!
Ina
Eerst zeg je dat je ervoor moet zorgen de slagroom niet te laten koken, en even verder dat je het 10 minuten zachtjes moet laten koken. Dus wat moet ik doen?
Brenda Kookt
Als het vanillestokje en suiker erbij zit laat ik het zachtjes koken. Daarvoor niet.
Grace
Dat lijkt me echt heel lekker! Misschien kan het ook wel met bosbessen. Maar dat krijg je meer verkleuring, denk ik.
Hazel
Panna cotta is wat mij betreft altijd een goed idee! :-)
PSbyDila.com
Dit ziet er echt heerlijk uit! Leuke blog heb je trouwens.