Parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven
Bewaren
Een heerlijke makkelijke maaltijd, dat is deze traybake van parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven.Ā Met citroen, tijm en mosterd. Echt smullen!
En iedereen die vanaf 1 januari uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2025 kookt heeft geluk, want op maandag 6 oktober 2025 kom je dit recept tegen in de scheurkalender.
Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2025
Dit is een typisch recept voor de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Gemakkelijk om te maken met een handvol verse ingrediƫnten, Ʃn heel erg lekker.
Deze parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven schuif je binnen no time de oven in. Ondertussen heb jij je handen vrij voor andere dingen. Als dat geen makkelijke maaltijd is?
De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender helpt je om 2025 versĀ en gevarieerd te koken. De scheurkalender biedt inspiratie om iedere dag een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten. Zoals het recept van de parmezaan aardappeltjes met bloemkool. Met meer dan 250 recepten biedt de kalender voor ieder wat wils.Ā
De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2025 is nu verkrijgbaar via brendakookt.nl/webshop.
Tip: dit is ook een heel leuk cadeautje voor de feestdagen š
Parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven
Ik ben gek op traybakes. Gerechten waarbij je verschillende ingrediƫnten op een bakplaat verdeeld en deze de oven in schuift. Koken kun je het eigenlijk niet noemen. De oven doet het werk.
Deze keer ben ik gegaan voor een traybake van een van de favoriete groenten bij ons thuis. Bloemkool, daar genieten onze meiden echt van. In plaats van gekookte bloemkool met gekookte aardappelen roosteren we ze deze keer in de oven. Lekker met Parmezaanse kaas erbij. Want ook bloemkool en kaas zijn natuurlijk een hele fijne combinatie.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven.
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven maken
Zoals hierboven gezegd is het ontzettend eenvoudig om de Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven te maken. Wat dat betreft is het een perfecte makkelijke maaltijd voor elke dag.
In een kom mengen we gekookte aardappels en roosjes bloemkool met een mengsel van olie met mosterd, citroensap, suiker, knoflook, tijm en zout en peper. Dit zorgt voor een heerlijke smaak over de geroosterde aardappels en bloemkoolroosjes straks.
Over de bakplaat verdelen we vervolgens eerst wat geraspte Parmezaan. Hierover verdelen we het mengsel van gekookte aardappels en bloemkoolroosjes. Bestrooi dit met extra Parmezaan en rooster dit vervolgens 25 minuten in de oven.
Lekker om te serveren met een partje citroen (en likje mayo).
Het recept vind je ook terug in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2025, klik hier voor meer informatie.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een grote ovenschaal in.Stap 2
Kook de aardappels 8 minuten voor.Stap 3
Meng in een kom de olijfolie met mosterd, 1 el citroensap, suiker, knoflook, tijm en zout en peper. Meng dit mengsel met de aardappels en bloemkoolroosjes.Stap 4
Bestrooi de bakplaat met Parmezaan en verdeel hier de aardappels en bloemkoolroosjes over. Bestrooi ze vervolgens met de overige Parmezaan. Rooster de aardappel met bloemkool 25 minuten in de oven.Stap 5
Serveer de Parmezaanaardappels met de bloemkool en partjes citroen.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een grote ovenschaal in.Stap 2
Kook de aardappels 8 minuten voor.Stap 3
Meng in een kom de olijfolie met mosterd, 1 el citroensap, suiker, knoflook, tijm en zout en peper. Meng dit mengsel met de aardappels en bloemkoolroosjes.Stap 4
Bestrooi de bakplaat met Parmezaan en verdeel hier de aardappels en bloemkoolroosjes over. Bestrooi ze vervolgens met de overige Parmezaan. Rooster de aardappel met bloemkool 25 minuten in de oven.Stap 5
Serveer de Parmezaanaardappels met de bloemkool en partjes citroen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Arie
Beter de bloemkool ook even voor koken ze blijven anders te rauw