Ga naar de inhoud

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Aardappeltjes uit de oven, zo lekker! Parmezaan aardappeltjes met broccoli. Met mosterd en citroen. Ideale snelle maaltijd.

15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Aardappeltjes uit de oven, dat is wat mij betreft altijd goed. Deze keer gaan we voor Parmezaan aardappeltjes met broccoli. Een super snelle maaltijd. Extra lekker door de mosterd en citroen die het gerecht extra smaak geven.

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Een snelle ovenschotel dat een ware traktatie is. In die categorie valt dit recept wat mij betreft. Lekkere krokante aardappeltjes uit de oven met Parmezaanse kaas, citroen en mosterd.

Eigenlijk kun je dit zien als een traybake. Een bakplaat schotel. Gebakken aardappeltjes met lekker veel kaas. De voorgekookte blokjes aardappel mengen ik met en sausje van olijfolie met mosterd en citroen. Door de aardappeltjes op de geraspte Parmezaan te verdelen blijft dit lekker aan elkaar plakken en krijgen de aardappeltjes een krokant korstje.

De broccoli past hier goed bij, en maakt er een complete maaltijd van.Ā In dit geval heb ik geen vlees of vis aan de traybake toegevoegd. Wees vrij om een stukje (wit)vis of bijvoorbeeld worstjes mee te bakken met de aardappeltjes.

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze parmezaan aardappeltjes met broccoli

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Of vet een grote ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de aardappels 8 minuten voor.
3
Stap 3

Meng in een kom olijfolie met mosterd, 1 eetlepel citroensap, suiker, knoflook, zout en peper. Meng 2/3 van dit mengsel met de aardappeltjes.

4
Stap 4

Bestrooi de helft van de bakplaat met Parmezaan en verdeel hierover de aardappeltjes. Bestrooi dit met de overige Parmezaan. Bak de aardappels 15 minuten in de oven.

5
Stap 5

Meng de overige mosterdsaus met de broccoliroosjes. Verdeel de broccoli over de andere kant van de bakplaat en bak dit nog 10 minuten mee in de oven.

6
Stap 6
Serveer de Parmezaan aardappeltjes met broccoli met partjes citroen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

E

Kook de broccoli zeker even paar minuten voor, die van ons was keihard nog!!!!

Laat een bericht achter

Margriet

Dat ga ik vandaag maken. Ziet er heerlijk uit! Hoeft de broccoli niet voorgekookt te worden?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op