Ga naar de inhoud

Pasta florentine met zalm

Romige pasta met zalm en spinazie. Oftewel Pasta florentine met zalm. Een heerlijke makkelijke maaltijd.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta Florentine met zalm

Pasta florentine met zalm

Romige pasta met zalm en spinazie. Oftewel Pasta florentine met zalm. Yes, het is weer tijd voor een lekkere makkelijke maaltijd. Een maaltijd voor elke dag, waar het hele gezin van smult. Want met pasta zit je altijd goed!

Pasta Florentine met zalm

Pasta met zalm

Dit zijn van die gerechten die het bij ons thuis altijd goed doen. Pasta met een lekker sausje. Een romig sausje in dit geval. Een simpel gerecht, dat elke keer weer aanvoelt als een feestje op je bord. Want de combinatie van pasta, spinazie en zalm is altijd goed.

Pasta Florentine met zalm

Pasta Florentine met zalm

Pasta florentine is een ideale makkelijke pastamaaltijd. En daar kan je er niet genoeg van hebben! Met weinig ingrediƫnten zet je in no-time een lekker gerecht op tafel. Bonuspunt: deze pasta met zalm is heel simpel om te maken. Dit keer maken we het met zalm, champignons en spinazie.

Voor dit recept gebruik je een pasta naar keuze, ik gebruik volkoren penne in dit geval. Daar blijven de spinazie en de romige saus zo lekker ‘tussen’ zitten. Maar je kunt ook kiezen voor een tagliatelle, linguine of orecchiette.

Romig pasta recept

Om de pasta met zalm te maken fruiten we eerst de ui aan. Hierbij bakken we plakjes champignon. Als de champignons zijn bruingebakken gaat de verse spinazie erbij. Wanneer de spinazie is geslonken voegen we kruidenroomkaas toe voor een lekker romig sausje. Kook intussen ook de pasta beetgaar.

De zalm bakken we ondertussen aan in een andere pan. Dan voegen we de pasta bij het spinaziemengsel en serveren we dit met de gebakken zalm. Zo lekker!

Pasta Florentine met zalm

Makkelijk pastarecept

Dit makkelijke pastarecept met zalm is perfect voor drukke doordeweekse avonden. Binnen een half uur tover je een lekker en gezond recept op tafel. Iedereen blij, en jij hoeft niet lang in de keuken te staan. Win-win!

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta florentine met zalm

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2
Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Doe de plakjes champignon erbij en bak deze bruin. Doe hierna de spinazie erbij en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de Boursin kruidenroomkaas toe als de spinazie is geslonken, en verwarm dit even mee.
3
Stap 3
Verwarm een andere pan met olie. Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak dit in de pan rondom aan.
4
Stap 4
Roer tot slot de pasta door het spinaziemengsel.
5
Stap 5
Verdeel de pasta over de borden en serveer met de gebakken zalm.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Naan met bloemkoolshoarma

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op