Ga naar de inhoud

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met zalm, pasta met spinazie en spinazie met gerookte zalm. Deze drie combi’s zijn wat mij betreft altijd een winnaar. Daarom vond ik het tijd voor een remake van dit recept uit 2012. Een snelle maaltijd, pasta met spinazie en gerookte zalm. Dit gerecht eet ik zelf heel graag,...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
2
Stap 2
Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit hier de ui met de knoflook in. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit 5 minuten mee. Roer tussentijds door.
3
Stap 3
Doe de citroensap en Boursin er bij en verwarm even mee. Breng hierna op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Roer de pasta en zalm door het spinaziemengsel en serveer hierna direct.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met zalm, pasta met spinazie en spinazie met gerookte zalm. Deze drie combi’s zijn wat mij betreft altijd een winnaar. Daarom vond ik het tijd voor een remake van dit recept uit 2012. Een snelle maaltijd, pasta met spinazie en gerookte zalm.

Dit gerecht eet ik zelf heel graag, alleen houdt mijn vriend niet van gerookte zalm. Soms vervang ik de gerookte zalm door gebakken zalm, of door tonijn uit blik. Maar dat kan niet tippen aan deze combi.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Om het pastagerecht lekker romig te maken gebruik ik Boursin, en ik voeg ook een beetje extra knoflook toe. Plus citroensap, dat maakt het gerecht af.

Deze snelle maaltijd zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor makkelijke maandag. Of woensdag, vrijdag of zaterdag. Deze maaltijd kan altijd. Tip: ook een ideaal recept om voor 1 persoon te bereiden.

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met spinazie en gerookte zalm

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

9 reacties

Marco

Erg lekker, ik was alleen vergeten om de spinazie te wassen en daardoor zat er helaas veel zand in de maaltijd. De volgende keer, want die komt er, eerst de spinazie goed wassen

Laat een bericht achter

Arianne

Het lukt niet dit recept te pinnen. Dat is jammer.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat gek, hier ga ik naar kijken Arianne. Dit zou namelijk wel moeten werken.

Marianne

Vind ik ook! Gr. Marianne.

Marion

Hoeveel kcal is dit

Laat een bericht achter

C

Zijn dit de benodigheden voor 2 personen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik zie dat dat inderdaad nog niet vermeld staat. Is nu aangepast, het recept is voor 4 personen.

Joyce

Welke boursin gebruik je hiervoor?

Laat een bericht achter

pg

lekker

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op