Pides met ricotta en geroosterde tomaatjes
Bewaren
Yes, een heerlijk snack-recept voor het lange Hemelvaartweekend. Dat deel ik vandaag heel graag met je. Het zijn pides met ricotta en geroosterde zoete tomaatjes en reepjes paprika.
Lekker als onderdeel van de lunch, snack bij de borrel of avondmaaltijd. Hoe ga jij ze serveren?
Wat is een pide?
Misschien denk je nu: ja maar Brenda wat is een pide? Een pide is een luchtig traditioneel Turks, plat brood. Meestal in een ronde of ovale-vorm. Het wordt meestal belegd met verschillende ingrediƫnten en gebakken in een hete oven. Een soort pizza, maar dan anders.
Eerder deelde we op de website een Turkse pide met gehakt en paprika. Deze keer doen we het anders. Een vegetarische pide met ricotta, geroosterde cherrytomaatjes en basilicum. De combinatie van romige ricotta en sappige tomaatjes maakt deze pide een echte smaaksensatie.
Pides met ricotta en geroosterde tomaatjes
Pizza, maar dan anders dus. Een lekker lunchgerecht, snack of avondmaaltijd.
De basis van deze pides gebruiken we vers pizzadeeg. dit beleggen we met ricotta en geroosterde cherrytomaatjes en paprika welke op smaak zijn gebracht met honing. Dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan de geroosterde groenten. Dit bakken we in de oven en daarna kun je de pides eventueel nog even afmaken met wat verse basilicum (of andere kruiden naar keuze).
Deze pides met zoete groenten en zachte ricotta waren een instant hit bij mij thuis. De ideale manier om bijvoorbeeld ook tijdens de lunch wat extra groenten binnen te krijgen! En dankzij de ricotta, honing en basilicum ook heerlijk zomers van smaak.
Ik koos in dit geval voor bont gekleurde cherrytomaten, maar uiteraard kun je ook alleen rode kiezen.
Tip: het is ook lekker om je variant op de vide te maken: voeg bijvoorbeeld in ringen gesneden rode ui toe, of in blokjes gesneden courgette. Of gegrilde aubergine. Het kan allemaal.
En ben je fan van een stukje vlees? Denk dan eens aan wat lichtgebakken shoarmavlees of kipgehakt. Gebruik dit recept als basis en maak er vooral je eigen feestje van!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pides met ricotta en geroosterde tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe de groenten vervolgens in een kom. Meng ze hierin met de olijfolie, honing en flink wat peper en zout.Stap 3
Rol het pizzadeeg uit en snijd het in kwarten. Rol dan de twee punten aan de bovenkant naar elkaar toe en druk ze vast. Doe hetzelfde met de onderkant. Rol de rest een klein beetje naar binnen zodat er een schuitje ontstaat. Leg de schuitjes op de bakplaat.Stap 4
Roer de ricotta los met een beetje peper en zout en verdeel vervolgens over de 4 schuitjes. Verdeel hier de groenten over.Stap 5
Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen van de pides. Bak de pides vervolgens in 15 -20 minuten af in de oven.Stap 6
Garneer voor het serveren met verse basilicum.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pides met ricotta en geroosterde tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe de groenten vervolgens in een kom. Meng ze hierin met de olijfolie, honing en flink wat peper en zout.Stap 3
Rol het pizzadeeg uit en snijd het in kwarten. Rol dan de twee punten aan de bovenkant naar elkaar toe en druk ze vast. Doe hetzelfde met de onderkant. Rol de rest een klein beetje naar binnen zodat er een schuitje ontstaat. Leg de schuitjes op de bakplaat.Stap 4
Roer de ricotta los met een beetje peper en zout en verdeel vervolgens over de 4 schuitjes. Verdeel hier de groenten over.Stap 5
Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen van de pides. Bak de pides vervolgens in 15 -20 minuten af in de oven.Stap 6
Garneer voor het serveren met verse basilicum.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.